La naranja mecanica

Páginas: 6 (1288 palabras) Publicado: 27 de septiembre de 2010
INTRODUCCIÓ

Aquest treball es sobre la Taronja Mecànica, una adaptació de la obra de Anthony Burgess realitzada per Stanley Kurbick.
Es una novel·la de gènere distòpic, oposada a una societat ideal i sorgeix com una obra d’advertència i sàtira.
Alex, Dim, Georgie i Pete formen una banda de delinqüents juvenils que viuen en un ambient futurístic creat per l'autor. En una de les sevesmúltiples nits en les quals practiquen la "ultra violència", agredeixen a un rodamón, barallen contra una altra banda urbana i assalten la casa d'un escriptor i la seva dona, propinant-li una bona pallissa a l’home i una violació a la dona. D'aquesta manera se senten felices i contents. Però els problemes d'Alex, el líder del grup, comencen quan els seus amics li qüestionen perquè ha pegat a un d'ells.Malgrat aconseguir salvar el seu lideratge mitjançant més violència, en un atac a la casa d'una artista és traït pels seus companys i capturat per la policia.

Després de ser detingut, es pot apreciar, la violència policíaca que es descarrega contra el jove. Alex és empresonat per catorze anys, i entre reixes es guanya la confiança d'un capellà. A ell li pregunta per aquest nou mètode del que parlatothom. El capellà no està a favor d'aquesta tècnica, però malgrat això Alex es presenta voluntari espontàniament davant un Ministre que va a visitar la presó. Així, únicament passa dos anys a la presó, doncs entra en l'experimentació del Tractament Ludóvico.

Després d'aquest nou mètode de condicionament, el nostre protagonista sent nàusees i unes terribles ganes de morir-se amb solamentpensar en la violència. És llavors quan passa una dura prova per a més seguretat, en la qual és copejat per un home i no és capaç de defensar-se, i també se li presenta una dona despullada i no pot ni tocar-la. I involuntàriament, durant el tractament no van tenir en compte tots els factors i Alex també va quedar condicionat per la música de Beethoven que tant estima. Al veure els resultats, ésdeclarat curat i deixat en llibertat.

Quan torna a la seva casa, Alex és rebutjat pels seus pares. Ells prefereixen a Joe, un inquilí que viu a la seva antiga habitació i tracten com a un fill. Sense saber que fer, va pels carrers sense saber on anar, fins que per casualitat topa amb un rodamón. Alex no s'adona, però és aquest home al que fa ja temps va tenir una forta baralla, juntament amb els seuscompanys i, desgraciadament, ell el reconeix. Al moment, té damunt a un munt de vagabunds que li prenen les seves coses i l’agredeixen. En aquest moment es presenta la policia per socórrer-li, però casualment els dos agents que arriben al lloc són dos dels seus antics amics. Una altra vegada és brutalment colpejat a cops de porra, i com en les anteriors ocasions, amb la falta d'algunapossibilitat de reacció, doncs encara que sigui per a defensa pròpia.

Ferit i sense lloc on anar, Alex passeja a la recerca d'una casa. Es la casa de l’escrpitor, però al principi no se’n adona. És reconegut per l’amo de la casa per una cançó que va cantar el mateix dia de l’agressió. Enganyat pel vell, que el tanca en una habitació amb la 9ª Simfonia de Beethoven. Això causa en Alex tal desesperació, quees tira per la finestra.

Però el jove Alex sobreviu a la caiguda. Mentre està a l'hospital, el govern és acusat d'una cura contra la delinqüència que és inhumana, i és descondicionat. Per donar final a aquest relat amb un relatiu final feliç, el Ministre li ofereix al protagonista el treball que vulgui perquè no actuï en contra de l'estat.

El títol original de la pel·lícula “La taronjamecànica”, és “The Clockwork Organge”. El que es pot entendre per això és que “orange” en anglès significa taronja, però en realitat prové d' una altra paraula: “ourang”, una paraula de Malàssia on l' autor del llibre, Anthony Burgess, va viure durant alguns anys. Aquesta paraula tenia un altre significat i és el de “persona”. D' aquesta manera, l' escriptor va fer un joc de paraules, i realment,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La naranja mecanica
  • La naranja mecanica
  • La naranja mecanica
  • Naranja Mecanica
  • Naranja Mecánica
  • Naranja mecanica
  • La Naranja Mecanica
  • Naranja mecanica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS