la narrativa

Páginas: 3 (508 palabras) Publicado: 19 de febrero de 2015
La narrativa
La narrativa és un gènere literari que engloba la novel·la i tot tipus de relats. Aquests escrits, generalment en prosa, recullen una sèrie de fets, explicats per un narrador, quesucceeixen a un o més personatges que són els que realitzen les accions. L'autor pot o no estar directament involucrat en l'obra. Si es tracta d'un conte o d'una novel·la, la història és imaginària i, enel cas d'una crònica, es tracta d'una història real.
Els seus elements són els següents:
- El narrador: és qui selecciona els fets i els presenta d'una manera determinada segons el propòsit quepersegueixi. Ell és, a més, el que marca el to de la narració, ordena els fets, caracteritza els personatges i guia, en definitiva, el transcurs de l'acció.
Entre els diferents tipus de narrador,assenyalem els següents:
-Narrador en 1a persona: quan qui explica els fets participa en la història.
-Narrador en 3ª persona: quan qui explica la història està fora d'ella.
- L'acció: constitueix latrama narrativa, composta pels fets tal com els presenta el narrador.
- Els personatges: són els éssers (generalment persones, reals o fictícies, però de vegades també animals o objectespersonificats) que executen els fets que es narren. Podem classificar els personatges en principals, secundaris i episòdics. Entre els personatges principals distingim a aquell que porta el pes de l'acció,denominat protagonista, i al personatge que s'oposa al protagonista, anomenat antagonista.
Secundaris: són personatges de menor importància, que no apareixen tant en l'acció.
Episòdics: són personatgesque apareixen de forma esporàdica i no tenen un paper important en el desenvolupament de l'acció.
- L'estructura: aquest terme es refereix a l'organització dels elements de la narració, els quals estaninterrelacionats formant un tot. De manera general, distingirem tres parts en una narració:
-Plantejament: És la part inicial del relat on es proporciona la informació necessària perquè es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Narrativa
  • Que Es La Narrativa
  • Narrativa
  • Narrativa
  • narrativa
  • Narrativa
  • Narrativa
  • LA NARRATIVA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS