La Naturalesa Del Llenguatge

Páginas: 7 (1506 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2012
Adquisició i desenvolupament del llenguatge

Crèdit 5 BÀSIQUES I SISTEMES ALTERNATIUS DE COMUNICACIÓ

CFGS Integració Social
Professor: Marc Miralles

INSTITUT MONSERRAT ROIG
TERRASSA, 2012



Laura Rodó Luz Àngela Ruiz Maria CormandYarai Valbuena

1.Quina importància té per a l'adquisició del llenguatge que el sistema auditiu estigui format abans de néixer?
A mesura que avança l’embaràs, a partir de les 24 setmanes, el fetus ja té el sistema auditiu format i pot distingir cada cop més les variacions del sons i el seu cervell les pot interpretar. És molt important que el fetus pugui escoltartota mena de sons i sorolls i els pugui interpretar per al desenvolupament del seu cervell, com per exemple el fetus escolta la veu de la seva mare i quan nèix el nadó pot diferenciar-la de la d’una altra dona. Per això és important que el sistema auditiu estigui format abans de néixer, perque el nadó pugui relacionar-se amb el seu entorn.
2.Quines formes utilitza el nadó per comunicar-se ambl'entorn?

Els gestos, el plor, el riure són les úniques armes que disposa un nadó per transmetre les seves necessitats bàsiques i les seves emocions. La comunicació no verbal és la seva única arma per aconseguir allò que necessiten a cada moment: menjar, beguda, canvi de bolquers, dormir, etc.
Els gestos i sons revelen estats d'ànim, reclamen atenció, mantenen el contacte interpersonal, oavisen de trastorns i desajustaments. Aquesta capacitat innata es va desenvolupant i es perfecciona conforme es fa més complexa la pròpia experiència personal. Només la maduració i l'aprenentatge permeten que posteriorment s'associïn determinades expressions amb emocions concretes.
Riure i plorar són les manifestacions més clares d'estats de benestar o malestar, respectivament. Quan el bebè riu oplora provoca una reacció immediata i general per part dels pares o educadors i els nens aprenen a manejar-les per aconseguir les seves emocions, o transmetre les seves necessitats o demandes
3.De quina manera es comunica l'adult amb el nadó? Amb quin objectiu?
La interacció adult-nen està determinant per aconseguir l'adquisició d'un aprenentatge en el llenguatge, ja que si bé és cert, que el mediambient influeix en aquest procés, també és cert que si no s'aconsegueix l'establiment d'una relació forta amb el nen com a personatge principal, no es podrà contemplar un bo procés d’aquest aprenentatge.
Per tant, el paper que juga l'adult en el procés d'ensenyament del llenguatge és de suma importància, i s’ha de valorar-ho i impulsar-ho per a l'assoliment dels seus objectius particulars.
Ésimportant que l'adult es comuniqui amb el nadó perquè tingui tota la riquesa possible. Per això és de gran importància parlar-li als bebès des de petits.

També és important la lectura des de que el nadó es petit, ja que encara quan aparentment no entenguin les paraules, poc a poc tindrà l’aprenentatge i les relacionarà amb el que se'ls va dient. A més d'afavorir el llenguatge.
Innegable llavors,que les tasques de l'adult consisteixen a facilitar la interacció, proveir experiències directes quan sigui possible. També és bo involucrar-se i experimentar directament amb el nadó les seves experiencies i així el nadó pot aprendre a comunicar-se gradualment.

Per tant és important:

L’adult té que allargar les vocals, repetir les paraules claus.
Parlar-li.
Aprofitar oportunitats de lavida diària.
Realitzar accions especials:llegir, cantar,etc.
Crear vincles importants d’amor entre l’adult i el nadó.
Donar-li un bon exemple utilitzant adequadament el llenguatge. Tinguem present que el llenguatge expressa emocions i no només informació.
*Objectiu:

Sovint es conceptua la comunicació com un procés d'impartir o intercanviar nova informació, mentre que en realitat això...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Naturalesa
  • naturalesa
  • La naturalesa
  • La Naturalesa
  • la naturalesa
  • la naturalesa
  • La Naturalesa
  • la naturalesa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS