La naturaleza humana

Páginas: 4 (906 palabras) Publicado: 18 de septiembre de 2012
1.1 - La naturalesa humana

Hi ha molta gent que diu que la naturalesa no existeix, que els ésser humans som pura naturalesa i indeterminació. Altres diuen que si que hi ha una suposada naturalesahumana, i que és la mateixa per a tothom. També s’ha dit que la naturalesa de l’home no es movible, és a dir, que no varia amb els anys, però pel contrari també diuen que és dinàmica i que canvia ambel pas del temps. Jo m’he centrat en la idea que si que existeix la naturalesa i que és dinàmica tot i que no és la mateixa de pensament en tots els individus.
La naturalesa és un conceptefilosòfic, que es refereix a que tots els humans compartim unes característiques que formen part de tots i no a un determinat grup en particular.
La naturalesa de l’home no pot ser independent del creixement iel desenvolupament que porta al ser humà a un fi determinat. Part de la naturalesa que posseeix un individu és l’impuls al creixement i el desenvolupament dirigits cap a un fi específic, individual idiferent segons la persona. Aquest fi també s’anomena perfecció, ja que aquest impuls que manifestem per arribar al nostre fi és només un propòsit que ens condueix cap a la perfecció. Aquestaperfecció, pot ser associada amb la paraula telos, ja que, quan arribem al punt de la perfecció de cadascun, arribem a la plenitud i a un estat de be amb nosaltres mateixos. I és aquest estat l’anomenattelos.
Aquesta naturalesa humana la tenim tothom i significa un punt de partida per tots però a la vegada no és una cosa estàtic, sinó dinàmica, llavors podem dir que es la mateixa naturalesa humana laque ens porta al nostre fi o plenitud durant el curs de les nostres vides, és a dir, que es una cosa amb el que naixem però que no desapareix quan hem nascut, sinó que segueix amb nosaltres tot eltemps i a més, durant tota la nostra vida ens mou per arribar a la nostra plenitud.
Cal afegir que tot ésser viu va en busca d’aquesta plenitud, doncs tots naixem amb la inclinació cap al bé,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La naturaleza humana
  • Naturaleza humana
  • mi naturaleza humana
  • la naturaleza y la humanidad
  • La naturaleza humana
  • Naturaleza Humana
  • Naturaleza Humana
  • Naturaleza humana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS