La navidad en Georgia

Páginas: 4 (992 palabras) Publicado: 12 de marzo de 2014
La llista de Schindler (títol original en anglès Schindler's List)[1] és una pel·lícula de 1993 basada en el llibre Schindler's Ark de Thomas Keneally. Va ser dirigida per Steven Spielberg iinterpretada, entre d'altres, per Liam Neeson i Ben Kingsley. La pel·lícula va ser guardonada amb 7 Oscar, entre ells el de millor director.




Taula de continguts
[amaga] 1 Argument
2 Repartiment3 Al voltant de la pel·lícula
4 Premis i nominacions
5 Referències
6 Enllaços externs


Argument[modifica el codi]





Qui salva una sola vida, salva el món sencer
La pel·lícula descriula història verdadera d'un Just entre les nacions, Oskar Schindler, un industrial alemany, membre del partit nazi, que aconsegueix salvar prop de 1.200 jueus de la mort en el camp de concentració dePaszów, sense ocultar però els defectes d'un personatge una mica ambigu i intentant treure un benefici material de la situació.

No pensant al principi més que en el seu benefici, utilitzant una màd'obra jueva barata a la seva fàbrica, Oskar Schindler no s'adonarà veritablement de l'horror i la bogeria nazi fins que assisteix a la liquidació del Gueto de Cracovia pel comandant de les SS AmonGöth, i particularment veient una petita noia amb un abric vermell perduda en la massacre. Des de llavors, intentarà, ajudat del seu comptable Itzhak Stern, salvar el màxim possible de vides.

Mentreque el camp dirigit per Amon Göth rep l'ordre de tancar i que milers de jueus han de ser transferit llavors a Auschwitz, Schindler decideix comprar 1.200 aquests homes per «protegir-los» totcontractant-los a la nova fàbrica d'armes que ha obert. Redacta llavors la llista que conté els noms dels qui seran salvats. En aquesta fàbrica prohibeix als guardians tota malifeta sobre els empleats i acabaràfins i tot sabotejant la seva pròpia mercaderia.

Alguns mesos més tard, la guerra s'acaba. Oskar Schindler i la seva dona deixen el país perseguits com criminals de guerra pels aliats, però no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Georgias
  • Georgia:
  • Georgias
  • Georgia Asia
  • Georgi Zhúkov
  • Georgia Guidestone
  • georgias y sus teorias
  • Georgias de Platón

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS