La Nit Estrellada Van Gogh

Páginas: 5 (1107 palabras) Publicado: 13 de marzo de 2013
FTIXA TÈCNICA:
Títol: Nit estrellada
Autor: Vincent Willem van Gogh
Cronologia: 1889
Tècnica: Oli sobre tela
Mides: 73’7x92’1 cm
Estil: Neoimpressionisme
Tema: La llum, la naturalesa i el paisatge que reflecteix la nit
Localització: Museu d’art modern de Nova York

CONTEXT ARTÍSTIC:
L'expressionisme va ser un moviment cultural sorgit a Alemanya a principis del segle XX, que va tenirplasmació en un gran nombre de camps, un dels quals va ser la pintura.
La seva primera manifestació va ser en el terreny de la pintura, coincidint en el temps amb l'aparició del fauvisme francès, fet que va convertir a ambdós moviments artístics en els primers exponents de les anomenades "avantguardes històriques". Més que un estil amb característiques pròpies comunes va ser un moviment heterogeni,una actitud i una forma d'entendre l'art que va aglutinar a diversos artistes de tendències molt diverses i diferent formació i nivell intel · lectual. Sorgit com a reacció a l'impressionisme, enfront del naturalisme i el caràcter positivista d'aquest moviment de finals del segle XIX els expressionistes defensaven un art més personal i intuïtiu, on predominés la visió interior de l'artista-la"expressió" - enfront de la plasmació de la realitat-la "impressió" -.
L'expressionisme sol ser entès com la deformació de la realitat per a expressar de forma més subjectiva la natura i l'ésser humà, donant primacia a l'expressió dels sentiments més que a la descripció objectiva de la realitat.
EXEMPLES D’OBRES EXPRESSIONISTES:
* Caliban, personaje de “La Tempestad” de Shakespeare (1914),de Franz Marc,Kunstmuseum, Basilea.
* Fränzi ante una silla tallada (1910), de Ernst Ludwig Kirchner, Museo Thyssen-Bornemisza,Madrid.
* Cedro solitario (1907), de Tivadar Kosztka Csontváry, Csontváry Museum, Pécs.

PRINCPIS (ESCUELA LA HAYA):
* Acequia (1872-73), dibujo juvenil de Van Gogh (La Haya).
ACEQUIA: Des de molt jove va mostrar un caràcter difícil i un temperament fort.Després d'abandonar els estudis i després d'un any en Zundert, van Gogh va començar a treballar el 1869, a l'edat de 16 anys, com a aprenent en Goupil & Co (més tard Boussod & Valadon), una important companyia internacional de comerç d'art de l'Haia de la qual el seu oncle Vincent era soci.

MADURESA
* Muchacha en el bosque (Fecha: 1882, Características: 39 x 59 cm, Material: Oleo sobrelienzo) La modelo-prostituta embarazada intención esposa.
* Comedores de patatas (Fecha: 1885, Características: 82 x 114 cm, Estilo: Neo-Impresionismo, Material: Oleo sobre lienzo)
-MUCHAHCA DEL BOSQUE: Els colors emprats pel jove artista són foscos, característics de l'Escola de l'Haia en estar formant Vincent amb Anton Mauve, incorporant unes tonalitats vives que són marca personal delmestre. La pinzellada utilitzada és molt empastada, arribant a ser en alguns llocs autèntiques taques. Van Gogh recorre a una perspectiva en la qual trobem una gran influència de la fotografia, concretament en tallar els plànols com observem en els arbres. Clarament s'observa la falta de fluïdesa en el dibuix de Vincent, més interessat en el color i en els efectes de llum.
-COMEDORES DE PATATAS: VanGogh presenta una pobra estada, il · luminada per un llum de petroli, on els camperols s'asseuen a la taula disposats a sopar la seva ració de patates. Una de les dones aboca el contingut de la tetera en unes tasses blanques. La llum somorta, el fosc colorit i l'actitud dels personatges converteixen l'escena en una imatge gairebé mística, reflectint l'estat d'ànim del propi Van Gogh i el seucontacte amb els camperols. La rapidesa del traç li impedeix centrar-se en els detalls, oblidant-se del dibuix per mostrar figures caricaturesques que donen un toc de modernitat a una composició totalment realista. Les figures de la taula se situen de manera que l'espectador s'integra en l'estada i comparteix el menjar amb els camperols.

ÚLTIMES OBRES:
* Melocotonero en flor (1888)
* Los...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la noche estrellada de van gogh
  • Analisis de "La noche estrellada" de Van Gogh
  • Vincent Van Gogh: Noche Estrellada
  • La noche estrellada, van gogh
  • Van Gogh
  • Van Gogh
  • Van gogh
  • Van gogh

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS