La Obesitat

Páginas: 8 (1814 palabras) Publicado: 8 de mayo de 2012
ELS EXPERTS ASSENYALEN QUE LA PRINCIPAL CAUSA D’OBESITAT EN ELS NENS ÉS LA MANCA D’ACTIVITAT


El progressiu descens de l’activitat física és la principal causa de l’augment de l’obesitat infantil, per davant de la mala alimentació, segons ha assenyalat el president de la Societat Espanyola de Nutrició Comunitària (SENC), el doctor Lluís Serra.


Aquesta és una de les principals conclusionsd’un estudi presentat. Segons aquest estudi, realitzat a més de 3.000 nens i joves d’entre 2 i 24 anys de tot el país, més del 60% no practica cap tipus d’exercici físic o el practica menys de 2 vegades per setmana.


En el cas de les noies, arriben al 75%.

En general, els nens espanyols són els europeus que practiquen menys exercici en horari extraescolar. Els experts han trobat un puntd’inflexió en els 13 anys, edat a partir de la qual comença a baixar l’activitat física, essent quasi el 60% dels joves que s’estan més de dues hores al dia en activitats sedentàries com veure la televisió o jugar a videojocs.

Aquest descens de l’activitat física ve causat per la disminució d’hores lectives dedicades a la pràctica esportiva en aquesta edat, cosa per la que el doctor LluísSerra ha demanat que es dediqui més temps a les classes d’educació física.
Activitats com jugar en el parc dos o tres dies per setmana, fer un mínim de 20’ d’esport entre tres i cinc vegades per setmana i caminar, utilitzar les escales en comptes de l’ascensor o jugar a l’aire lliure diàriament poden ajudar a disminuir l’obesitat.

Els joves que menys compleixen els mínims d’activitat esportiva sónels de les regions del sud i Canàries , on també es troba el major percentatge d’obesos ( fins un 20%) mentre que els de Catalunya, Aragó, Madrid i Balears són els més esportistes i és on hi ha menys obesos ( un 9%).






COSES QUE HAS DE SABER SOBRE L’OBESITAT

Estudi realitzat a Estats Units:
Ja se sap que a Estats Units, el paradís del fast-food, comporta un important problemad’obesitat.

Els fabricants de cadiretes de seguretat per nens estan començant a fer models més grans després que un estudi recent mostrés que més de 250.000 nens dels Estats Units d’edats compreses entre 6 anys o menys, estan massa grassos per fer servir les cadiretes convencionals.

Des de l’any 1991 al 2000, el pes mig es va incrementar en 3’8 kg.

El 2004, L’Administració Federal d’Avió vaincrementar l’estimació del pes mig d’un passatger de 77 a 83 kg.

Estudis recents han demostrat que l’obesitat pot provocar manca de son. Per altra banda la manca de son pot resultar en un augment de la obesitat.

Un estudi realitzat el 2003 va informar que el 21% de tots els alumnes d’ensenyament bàsic de la ciutat de Nova York, independentment del seu nivell econòmic, són obesos.

El ciutadàamericà consumeix menys de ¾ de litre d’aigua al dia, i uns 400ml de begudes d’alt contingut calòric a més d’un altre tant per cent en concepte de cafè i llet. Aquest consum és més alt en joves, fet que multiplica el risc de patir obesitat amb l’edat. S’estima que el 22% de les calories diàries vénen pels líquids, dels quals el 6’4% corresponen a refrescos amb sucre. En el cas dels joves elpercentatge puja fins al 9% ó 10% ( segons siguin nois o noies). Això és molt preocupant, encara que aquí a Espanya no estem al mateix nivell, hem d’aprendre d’això i pensar que cada vegada que ens prenem un refresc, estem aportant un excés de calories a l’organisme que hauríem de cremar. La ingesta de líquids que s’hauria de controlar són aquells refrescs carbonatats amb contingut en sucre, el consumd’alcohol, que és bastant més agressiu si ens referim a guanyar kg, i no abusar del cafè i làctics.

El més saludable és el consum d’aigua i fruita , que aportarà tots els beneficis de la ingesta de líquids a demés de vitamines , proteïnes i fibra, així com portar una dieta equilibrada.

L’OBESITAT: L’obesitat és una malaltia que amenaça la salut, deteriora la qualitat de vida física i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Obesitat
  • Obesitat
  • Obesitat i actituts
  • Obesitat Illes Balears

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS