la ola 2

Páginas: 5 (1059 palabras) Publicado: 22 de septiembre de 2015


“La Ola”
1.- La pel·lícula tracta d’un professor alemany que intenta ensenyar als seus alumnes que la dictadura al seu país en aquest temps pot tornar a existir. Tot comença com un joc, però arriba a un moment en el que els membres de “La Ola” pensen que qui no actua com ells es inferior i llavors tot comença a empitjorar . Un dels alumnes vol que aquesta ideologia s’expandeixi per tot el mónperò quan el professor intenta parar aquest gran problema, l’alumne mata a un altre i després d’això es suïcida. Tota aquesta idea revolucionaria acaba causant l’arrest del professor.
2.- El sistema de govern que volen treballar a classe és l’autocràcia la qual consisteix en un règim en el qual governa una persona sobre les altres amb un poder total i absolut.
3.- Professor: és una persona queveu les coses amb una visió diferent a les dels altres, al llarg de la pel·lícula ell no se n’adona de la situació que podria causar portant a terme el treball d’aquella manera. És un home divertit, fa les classes entretingudes però didàctiques i de manera que tots col·laboren. Però també és competitiu i lluitador.
Marco: és jugador de waterpolo i surt amb la Karo, al principi ell és dels que estand’acord amb la iniciativa de “La Ola” però amb el temps canvia d’opinió i s’oposa al adonar-se de que allò li ha canviat molt, així doncs, també intenta que el professor acabi amb aquell descontrol.
Karo: és una noia segura de si mateixa, amb caràcter i les idees clares. Al principi estava d’acord amb la iniciativa de “La Ola” però quan va començar a veure els canvis en la gent que va provocar ique s’ho prenien tant seriosament va oposar-se i es va canviar de classe i mai més hi va estar d’acord amb “La Ola”.
Tim: és un noi que es deixa portar per tothom i per qualsevol cosa. És el que més es pren com un tema molt seriós “La Ola” i és el més fidel a aquest treball. No te por a res i es capaç de fer el que li proposin si es per “La Ola”. En ell veu una perfecta disciplina i vol ques’expandeixi arreu del món. S’acaba suïcidant després de matar a un company al veure que el professor volia acabar amb “La Ola”.

4.- Negació de la llibertat personal enfront d'un Estat totpoderós que controla tots els aspectes de la vida. Disciplina. Privació de personalitat, és a dir, ningú destaca perquè tots són iguals i tots porten la mateixa roba (uniforme). Rebuig a qui no pertany a aquestmoviment. Obediència i control. Sentit de comunitat, acció i orgull. Màxima autoritat i poder de decisió del líder. Mateixa ideologia i forma d’actuar.
L’objectiu del professor a traves de les activitats que va proposant és demostrar que es possible tornar a implantar un sistema dictatorial actualment, en principi la intenció era explicar aquesta ideologia a través de la imposició a classe d'aquestsconceptes.
5.- Quan s’uniformitzen als ciutadans tot dret de destacar, de tenir personalitat, manera de vestir o qualsevol cosa relacionada amb això desapareix i per tant no queda lloc per la llibertat ni per la diferència.
Alemanya va experimentar la autocràcia.
7.- La Karo és tan crítica amb “La Ola” per que no està d’acord amb aquest sistema, ja que la pràctica d’això ha comportat canvis en lespersones del seu entorn que participen en aquest moviment, cosa que a ella no li agrada i vol que s’acabi.
8.- Tim troba el sentit a aquest sistema dictatorial, en ell veu ordre, disciplina, igualtat, sentit de comunitat i per tant es pren seriosament “La Ola”, cosa que fa que quan el professor pretén acabar amb això mati a un company com a amenaça i després es suïcidi ell mateix.
9.- Títol: La olaTítol original: Die welle
Direcció: Dennis Gansel
País: Alemania
Any: 2008
Duració: 107 min.
Gènere: Drama, Thriller
Repartiment: Jürgen Vogel, Frederick Lau, Max Riemelt, Jennifer Ulrich, Christiane Paul, Jacob Matschenz, Cristina do Rego, Elyas M'Barek, Maximilian Vollmar, Max Mauff, Ferdinand Schmidt-Modrow, Tim Oliver Schultz, Amelie Kiefer, Fabian Preger, Odine Johne, Tino Mewes, Karoline...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Ola 2
  • Ensayo 2 La Ola
  • LENGUA ESPA OLA 2
  • Lengua Espa Ola 2
  • ola k ase 2
  • analisis de la tercera ola capitulo 2
  • Ejericicio 2 De Literatura Espa Ola
  • PETICION OLA INVERNAL CINDY Y LENA ANAYA 2

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS