La ola - dennis gansel

Páginas: 5 (1167 palabras) Publicado: 17 de octubre de 2010
DIRECTOR: Dennis Gansel
ANY: 2008
NACIONALITAT: Alemana
ACTORS PRINCIPALS: Professor Werner, Tim, Mona, Karo, Marco i Bomber.
PERSONATGES: Anke Wenger, Sinan, Lisa, Dennis, Kevin, Ferdi, Jens, Maja, Kaschi, Bobby, Laura, Martin, Mare den Tim, Pare den Tim, Directora de l’escola.

ARGUMENT
La Ola ens mostra com pot arribar a afectar una dictadura, i si es pot tornar a repetir. A una escolaes fa una semana especial on cada grup ha d’aprendre sobre un tipus de forma de govern, als protagonistes els hi toca l’autocràcia. Decideixen fer una dictadura, però s’ho prenen tan a pit i es deixen endur tant per la situació, que un dels alumnes dispara a un company i es suïcida a ell mateix amb una pistola.

RESUM DE LA HISTÒRIA
La Ola es situa a una escola, en una semana especial. Cadaclasse ha d’aprendre com funciona una forma de govern. Als protagonistes els toca la classe del Professor Werner, amb el tema d’autocràcia.
El professor els hi demana si creuen que es podria tornar a repetir una autocràcia o dictadura com la de Hitler, però ells diuen que no rotundament. Decideixen fer una autocràcia, tan sols la seva classe: el Professor Werner serà el dictador i els alumnesactuaran com a ciutadans.
Cada dia, Werner posa algo semblant a una regla, o llei, per exemple, un dia els diu que portin camises blanques, un altre que es saludin de certa manera quan es vegin (fent una ona amb el braç)... Un dels primers dies els mostra com seure’s bé, i dir-li “Senyor” en vés de Werner, o el seu nom de pila.
Na Mona se’n va just al principi, perquè no li agrada l’idea del’autocràcia. Na Karo també se’n va, perquè no es posa la camisa blanca i es sent desplaçada. Decideixen posar-se un nom; per majoria surt el nom de “La Ola”. En Tim es posa moltíssim en el paper, tant que un dia quan surten de nit pel poble per pintar el seu símbol, ell en pinta un enorme a un edifici. Al dia següent surt per tots els diaris, i Werner s’enfada molt.
Al final de la pel·lícula Werner fa undiscurs en el qual els elogia i els diu que tenen que seguir amb La Ola, que arrasaran per tot Alemanya. En Marco és l’únic que s’està donant compte de la situació, i diu que aturin, però Werner diu que tots han d’anar contra ell, i tots l’esbronquen i es posen en contra d’ell. Amb això, Werner els fa veure que han fet d’un projecte una dictadura, que s’han passat i han fet llarg, i que es deixenendur pel que diu el líder, és a dir, Werner. Després d’això els diu que se’n vagin tots a casa. Tim, al veure que La Ola no seguirà, com a ell li haguera agradat, es treu una pistola i els diu que no es moguin. En Bomber diu que no es preocupin perquè és una pistola de mentida, llavors en Tim li pega un tir. Al donar-se compte del que ha fet, es pega un tir dins la boca i mor.

PERSONATGESPROFEsSOR WERNER: Werner és un bon professor, el veig una bona persona, intenta fer-ho tot entretingut, i als alumnes els encanta com fa les classes; llàstima que perdi el control de la situació i acabi succeint aquesta tragèdia. Al principi li agrada la idea de “La Ola” però després l’acaba odiant, sobretot a partir de les pintades. Actua com a dictador.
L’ALUMNA KARO: Na Karo té un caràcter més fort,li agrada que les coses es facin com ella vol, i com que a la classe no passa d’aquesta manera, decideix anar-se’n, i bé que fa. Es sent desplaçada a l’hora de no portar la camisa blanca, i quan no elegeixen el seu nom de grup (“El Canvi”). Ella és una de les poques que veu com la situació s’està descontrolant, i que estan fent un gra massa. Es podria dir que ella actua com a ciutadana a favor dela dictadura, però que més endavant, quan se’n dóna compte del que passa, passa a ser protestant.
L’ALUMNA MONA: Na Mona té un caràcter més fort encara, sempre dóna la seva opinió, sigui bona o dolenta. Ella se’n va la primera, ja que no ho aguanta més. Diria que ella és la més protestant o opositora de tots, ja que la idea no li agrada des del primer moment.
L’ALUMNE TIM: En Tim ha estat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • RESEÑA CRÍTICA DE LA PELICULA DE LA “OLA” – DENNIS GANSEL
  • Dennis
  • dennis
  • dennis
  • Dennis
  • DANNIS GANSEL
  • Flynn Dennis
  • Dennis 2

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS