La ola

Páginas: 10 (2367 palabras) Publicado: 22 de marzo de 2011
ACTIVITATS
1. Feu una breu síntesis de l’argument.
Alemanya avui. Durant la setmana de projectes, al professor d'institut Rainer Wenger se li acut la idea d'un experiment que expliqui als seus alumnes quin és el funcionament dels governs totalitaris. Comença així un experiment que acabarà amb resultats tràgics.
En tot just uns dies, el que comença amb una sèrie d'idees innòcues com ladisciplina i el sentiment de comunitat es va convertint en un moviment real: “LA OLA”. Al tercer dia, els alumnes comencen a aïllar-se i amenaçar-se entre si.
Quan el conflicte finalment trenca en violència durant un partit de waterpolo, el professor decideix no seguir amb l'experiment, però per llavors és massa tard, LA OLA s'ha descontrolat ...
2. Descriviu els personatges (de l’alumnat) que t’haginsemblat més interessants, explicant com són, que pensen, com evolucionen i com viuen el procés que es relata a la pel•lícula.
-Sinan:
-Karo:
-Marco:
-Tim:
3. Explica com evoluciona el grup.
De manera radical, però de tal manera, que fins i tot ho veig exagerat o surrealista. I es que, en una simple setmana, tant descontrol i tanta fama de voler menjar-se el món... no sé si enfocar-ho aixídegut a que és una pel•lícula... o potser és per que se’m fa molt difícil veure-ho probable en l’actualitat. Si, crec que és la darrera opció, ja que mirant-m’ho més profundament en una dictadura s’entra tan ràpidament com fent un cop d’Estat, i si la força és el poder […]
Però seguint amb l’escola... l’evolució dia que avança, dia que la cosa empitjora. Ja que dilluns tan sols aclareixen elsconceptes d’autocràcia i és comencen a posar en la pell, i tot seguit, quan som a dimarts ja pensen en la manera de parlar, un uniforme que els uneixi..., dimecres ja són una unió i decideixen actuar com a tal. Al llarg de la setmana, veiem doncs, una evolució d’aquelles on se’t posa la pell de gallina..; però parlant clar, la classe d’estudiants que van començar amb un projecte un dilluns...divendres ja no podem dir-ne el mateix, ha passat ha ser completament un estatus diferent, ja no són un grup d’estudiants, sinó més aviat una organització amb aires conflictius i ideals extrems. Per tant, sols afegir-hi que l’evolució del grup ha estat tan significant que ha sobrepassat uns límits, uns límits d’on no si ha pogut sortir-hi degut a la reacció tan retardada i acabant amb un final tràgic, lamort d’un alumne. Podem fer-nos la idea de la gravetat de l’evolució, les conseqüències que va portar i fins a quin punt va arribar el seu “èxit”.
4. Descriu els diferents tipus de família que surten en la pel•lícula i la relació que això té amb els fills corresponents.
-TIM: l’escena familiar que veiem quan el Tim està a casa dinant amb els seus pares, és d’una relació molt freda,incòmoda... em refereixo a que, mentre ell està tot emocionat explicant el que ha viscut avui a l’institut, on per primera vegada s’està sentint més feliç que mai perquè per un cop es veu dins un grup; els seus pares mostren indiferència i no li fan cas. Tan se val, el pare recolza la postura totalitària que ha comentat el professor. És el cas d’una família conservadora (pel que fa al meu punt devista), on més endavant, veurem amb claredat el que comporta que tingui uns pares així per la manera d’actuar del fill i el que acabarà cometent.
-KARO: d’altra banda, a casa la Karo, es comenta “el poder mitjançant la disciplina” un comentari que fa la mare i que sembla ser que no li ha agradat gens. A casa seva no es ben rebuda la idea d’aquest nou projecte i s’ha mare discrepa d’unaeducació amb aquests ideals. Aleshores, passa el seu germà “Leon” pel seu davant, on la Karo aprofita i diu que no li hagués anat pas malament una mica de disciplina; la mare com a resposta comenta que està en una etapa que ha “d’experimentar els seus límits”. En aquest segon cas, j o diria que es tracta d’una família de caire més liberal, amb més llibertat per els fills. Degut a aquesta manera de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ola,ola,ola
  • Ola De La Ola
  • Ola ola
  • Ola la ola
  • OLA* OLA*
  • Ola Ola
  • Ola Ola
  • Olaa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS