LA OLA

Páginas: 4 (855 palabras) Publicado: 2 de febrero de 2014
La Ola
Es possible que es pugui tornar a produir un règim nazi a l’actualitat?
Aquesta es la pregunta que la pel·lícula La Ola ens planteja al començament de la història i que a mesura que latrama es va produint poc a poc trobem una resposta per aquesta qüestió.
La pel·lícula ens narra la historia de Rainer Wenger i els seus alumnes, els quals comencen a dur a terme un projecte durant uncurs setmanal d’Autocràcia. El professor els fa la pregunta que he plantejat anteriorment i tots contesten que a l’actualitat creuen que seria impossible establir un règim nazi.
Wenger davant d’aquestaresposta col·lectiva decideix realitzar un experiment per demostrar la facilitat amb que es pot manipular a les masses. Durant la setmana que dura l’experiment creen el grup La Ola i tot el quecomporta el grup, és a dir, elements diferenciadors per marcar qui forma part del grup i qui no. Aquests elements són símbols com la salutació que s’inventen, la vestimenta amb camises blanques, ellogotip i la pàgina web que fan per informar a la gent del naixement d’aquest nou grup.
A mesura que passen els dies Wenger aconsegueix més disciplina amb el mètode el poder mitjançant l’acció. Elmoviment rep molta acceptació des del primer moment per part de l’alumnat però, es cometen actes de vandalisme com és pintar amb esprais pels carrers el logotip de La Ola o enganxar pegatines per tota laciutat. El problema comença a arribar quan els nois pinten a sobre dels símbols anarquistes i pensen que totes les persones que pertanyen al grup són superiors a les altres.
Al final el grup perd elcontrol i quan Wenger se’n adona és ja massa tard. Fa una ultima reunió en la qual al principi mostra una actitud violenta i nazista però al final para i els hi fa veure als alumnes que estan manipulatsi que això no pot seguir així.
Lamentablement un noi amb forces problemes, oblidat en al seva família i marginat a l’escola es suïcida perquè no vol que aquest grup, el seu grup desaparegui i es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ola,ola,ola
  • Ola De La Ola
  • Ola Ola
  • Ola Ola
  • Ola ola
  • Ola la ola
  • OLA* OLA*
  • Olaa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS