La Ola

Páginas: 5 (1059 palabras) Publicado: 9 de junio de 2014
Socials: “L’ONADA”


a) Presentació

- Personalment crec que la pel·lícula està enquadrada en el gènere dramàtic perquè té el punt inesperat just al final quan es converteix el que era una pel·lícula amb cert to d’humor en una desgràcia.
- El director es va interessar per aquest tema perquè es preguntava constantment si el feixisme podia tornar algun dia i volia saber fins al punt a onpodien ser manipulades les masses.


b) La trama i els personatges

- La trama es situa en una escola d’educació secundària, concretament en una classe en la qual s’estudia els totalitarismes. En aquesta classe el professor, el senyor Wenger, fa que els alumnes es sentin part d’un grup el qual ell n’és el líder. Al començament del moviment, l’Onada, és plàcid i sense cap tipus de problema,però a mesura que avança, cada vegada hi ha més problemes fins que tot acaba en un autèntic drama.
- Si hagués de ficar un subtítol a aquesta pel·lícula per revelar el missatge que conté ficaria alguna cosa simple i directe com ‘ Una pel·lícula que demostra la gran facilitat per manipular a les persones’.
- Hi ha varies escenes que són molt significatives, com per exemple al principi de lapel·lícula quant tots els alumnes de la classe del senyor Wenger comencen a picar de peus al terra, perquè el senyor Wenger els hi va dir, molestant els alumnes de la classe de sota sabent que el que feien estava malament. Una altre especialment interessant és l’escena del primer matí el qual havien d’anar tots amb camisa blanca, l’escena en si té molt poc d’especial, però el fet que tothom de la classeanés d’un dia d’altre amb camisa blanca és un altre exemple del significat general de la pel·lícula, la facilitat de manipular la gent.
- Crec que el fet que porta principalment als estudiants a unir-se a l’Onada és que aquesta els hi ofereix una personalitat que els hi falta. Qui els hi aporta és el professor Wenger, un professor amb ganes de fer una cosa nova i innovar. Al principi tot va segonsell planeja, però a mesura que van succeint certes coses va perdent el control de la situació fins acabar tot en un desastre i ell a la presó. Pel Tim, l’Onada és la primera vegada de la seva vida quan es sent acceptat i que forma part d’un grup, és per això que quan el professor la dissol ell es suïcida. Durant tota la pel·lícula en Marco és un ferm defensor de l’Onada tot i que la seva novia, laKaro, està totalment en contra i creu que estan tots manipulats, en Marco se’n adona d’això quan la pega. La Lisa té gelosia de la Karo i intenta allunyar-la d’en Marko tot el que pot.
- Les dos noies es basen en els arguments que tots els que formen l’onada estan manipulats i a mesura que la història avança diuen que l’Onada s’està convertint en un grup violent.
- Crec que la uniformitat en síno té res de dolent i que és una eina molt bona a l’hora d’eliminar diferències però precisament aquest és el gran punt de la divergència entre si està bé o no. Crec que l’escena la qual en Tim crema la seva roba interior el vertader significat no és un nen cremant roba sinó un sentit molt més profund com l’indirecte dient que el ser humà no pensa en el passat i oblida molt ràpid. Un exemple d’aixòseria el poble alemany a la segona guerra mundial, oblidant el que va passar a la primera, tot és pura manipulació per part del poder i incultura per la societat mitja/baixa. ‘El poble que oblida el seu passat està condemnat a repetir-lo’
- El professor Wenger se’n adona que l’experiment se li ha anat de les mans després de la nit on varis dels seus alumnes van fer actes vandàlics arreu de totala ciutat.
- Intenta resoldre el problema fent una xerrada reflexiva intentant fer veure als seus alumnes que el seu grup no anava enlloc. El resultat de aquella xerrada no és gens bo i acaba amb una tragèdia total.
- En Tim es suïcida quan en Wenger els hi comunica que dissolia l’Onada perquè la seva idea havia anat més enllà, en Tim es suïcida després de matar el seu company i perquè la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ola,ola,ola
  • Ola De La Ola
  • Ola Ola
  • Ola Ola
  • Ola ola
  • Ola la ola
  • OLA* OLA*
  • Olaa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS