La ola

Páginas: 11 (2609 palabras) Publicado: 9 de diciembre de 2009
LA OLA

Treball de Psicologia Social
Gener del 2009

INDEX

Introducció………………………………………………………3

Síntesi…………………………………………………………….4

L’experiment……………………………………………………5

Valoració personal……………………………………………..9

Annexes………………………………………………………...11

Introducció

El present treball, pretèn fer una anàlisi de la pel.lícula alemanya “La ola”, estrenada a Espanya al novembre del 2008. Lapel.lícula, està basada en fets reals, que esdevingueren a un centre educatiu de Palo Alto, California, al 1967.

És una bona oportunitat per analitzar, des de la perspectiva de la Psicologia Social, les actituds comportamentals, a nivell social, tant pel que fa al grup, com pel que fa a l’individu i a les seves interrelacions, especialment, en l’àmbit educatiu.

He intentat seguir un protocolque respectés els diferents matisos, petits i grans, de manera que pugui abocar una mica el pes del grup, de les relacions, de la història, que romany present en el dia a dia de les persones, dels fets, dels pensaments...

Son moltes les vivències que configuren el futur d’una persona, i de la seva integració, o no, dins el grup: amb la família, amb els professors, amb els amics, amb el qui no hoson tant...es van “couen” les bases del què desprès conforma, la nostra societat.

La pel.lícula que he analitzat està plena d’aquests moments. Espero haver estat capaç d’haver-ne trobat, en el present treball, molts d’aquests moments que, a voltes, resulten tan decisius per determinar la nostra història...

Síntesi

La película alemana “La ola”, sota la direcció cinematogràfica de DennisGansel, ens explica un fet basat en la realitat, envers un experiment que el Professor Rayner Wenger porta a terme en els alumnes de la seva classe, quan intenta fer-lis comprendre el perquè d’un sistema de govern autoritari, tot qüestionant el perquè de l’actuació dels nazis contra els jueus, i el com és possible manipular les mases i, fins i tot, contemplar la posiblilitat d’una dictadura: d’untercer raicher.
Per això, en Rainer, possa en marxa un experiment que, de primer, l’entusiasma i el fa sentir molt be, però mica a mica se li escapa de les mans. Porta a la pràctica el protocol del què seria la fundació d’un grup, de manera que preten que els alumnes sentin a la seva pell el què significa pertànyer a una dictadura. Però potser no ha tingut en compte la variable que fa referència ala història personal de cada alumne, la seva edat, les seves circumstàncies, i que sembla un experiment una mica improvisat, potser pels mateixos coneixements que en té ell de la docència, i que s’ha confiat massa.

Tambés ens parlen de la seva manca de seguretat o del seu resentiment, en un diàleg que té amb la seva dona. I de com, el sentir-se reconegut, de rebre atenció i sentir-se valorat,l’han empès a continuar.
L’experiment configura el nus central de la pel.lícula, fins que se li escapa de les mans, i esdevé el desenllaç.
La seva expressió final sembla dir que la història, no ha acabat.

L’experiment

La ola, és una pel.licula carregada de matisos, d’actituds i de relacions interpersonals. Visualitzant la pel.lícula, i des d’una perspectiva psicol.logica, podem observar laprehistòria i la història personal de cadsacun dels personantges, per entendre una mica millor com desprès despleguen la dimensió interpersonal que els transforma.

De com les bases socials del comportament , a nivell psicològic, son la base per entendre el comportament relacional.
Som relació, gosaria a dir jo, en tant que les nostres emocions, i per tant, les nostres actituds, venen moltdeterminades pel resultat de l’àmbit interpersonal. De manera que, malgrat la persona tingui les seves pròpies característiques, per herència i per ambient, pot potenciar-les, o mantenir-les adormides, tot depenen de com i amb qui es relacioni.

En Rianer Wenger, el professor, decideix sobre la marxa tirar endavant l’experiment que desprès ja no podrà gairebé controlar. En principi, sembla una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ola,ola,ola
  • Ola De La Ola
  • Ola Ola
  • Ola Ola
  • Ola ola
  • Ola la ola
  • OLA* OLA*
  • Olaa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS