La Olaa

Páginas: 14 (3307 palabras) Publicado: 13 de marzo de 2013
1.El sistema financer espanyol.

El sistema financer està compost pel conjunt d’institucions, instruments i mercats que canalitzen l’estalvi de les famílies, empreses i sector públic (unitats econòmiques) que disposen d’un excedent. Aquest excedent els mercats els presten a altres sectors que tenen dèficit. El sistema financer fa d’intermediari entre inversors i estalviadors, canalitzantl’estalvi cap a al inversió.
Aquesta transformació serà més eficient quant més gran sigui el flux de recursos d’estalvi dirigit a d’inversió.
El que les unitats econòmiques siguin excedentàries o deficitàries es degut a : la riquesa, la renta actual i esperada, la posició social, si són unitats familiars o no, la situació econòmica general del país i els tipus d’interès .
El sistema financer el formen:-Les institucions (autoritats monetàries i financeres )
-Els actius financers que es generen.
-Els mercats en que actuen.
Els actius que es generen son comprats i venuts per aquest conjunts d’institucions i intermediaris en els mercats financers. Es adir, els intermediaris financers són un conjunt d’institucions especialitzades en la mediació entre estalviadors i inversors, mitjançant lacompravenda d’actius en els mercats financers..
Existeixen 2 tipus d’intermediaris financers:
-Els bancaris, que a més a més de la funció de mediadors poden generar recursos financers que són acceptats com medi de pagament. Dintre d’aquest grup està el Banc d’Espanya, la Banca privada i les Caixes d’estalvi.
-No bancaris: es diferencies en que no poden emetre recursos financers, es a dir, els seus passiusno poden ser diners. Dintre d’aquest grup es troba entitats gestores de la Seguretat Social, fons de pensions, fons d’inversió,entitats d’arrendament financer (Leasing), les entitats de factoring, Institucions asseguradores...
Les entitats financeres recullen els diners estalviats per estalviadors que tenen recursos, els paguen uns interessos i els donen uns serveis bancaris. Aquests recursos esposen a disposició de les empreses, economies domèstiques i administracions públiques ja que necessiten gastar més diners dels que tenen. Les unitats financeres cobren per aquest préstec uns interessos molt més elevats que els que paguen als estalviadors peles seus depòsits.

Qui són els estalviadors:
- Economies domèstiques- Empreses
- Administracions públiques
Qui són els intermediaris financers:
* Bancs
* Caixes d’estalvis
* Altres
Qui són els inversors:
* Empreses
* Administracions públiques
* Economies domèstiques
Què són els actius financers:
Són els títols de valor creats pels inversors econòmics amb necessitats de finançament per poder fer les seves inversions ocompres. Els actius es caracteritzen per: liquiditat, risc i rendibilitat.
La liquiditat es medeix per la facilitat i possibilitat de realitzar-se a curt termini sense patir pèrdues.
El risc depèn de la probabilitat de que al seu venciment, l’emissor compleix sense dificultat les clàusules d’amortització.
La rendibilitat es refereix a la capacitat de produir interessos i altres rendiments.Objectius dels sistema financer espanyol:

-Captar els recursos financers (estalvis) sobrants de les economies domèstiques i les empreses, assegurant-los un interès pels seus dipòsits i una seguretat de devolució en el moment fixat; la prestació de serveis com cobraments i pagaments de rebuts, nòmines, canvis de divises ...
-Satisfer les necessitats financeres dels inversors,exigint-los el pagamentd’uns interessos pels diners rebuts i les garanties de solvència per poder respondre davant els estalviadors i les despeses pròpia del negoci bancari.
Quan els mercats financers no funcionen correctament i la seva actuació no està regulada per les autoritats econòmiques, es produeixen les crisis financeres, que acaben sent crisis econòmiques.

Els Mercats financers

Són aquells on es negocien...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ola,ola,ola
  • Ola De La Ola
  • Ola Ola
  • Ola Ola
  • Ola ola
  • Ola la ola
  • OLA* OLA*
  • Olaa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS