La Onu

Páginas: 7 (1584 palabras) Publicado: 21 de mayo de 2012
ORGANITZACIÓ DE LES NACIONS UNIDES
ORGANITZACIÓ DE LES NACIONS UNIDES

Que es la ONU?
La ONU (Organització de les Nacions Unides) es una organització internacional ubicada a Nova York (Estats Units d’Amèrica) que es va fundar el 1945 després de la Segona Guerra Mundial per 51 països, compromesos a mantenir la pau mitjançant la cooperació internacional i la seguretat col·lectiva. El seupresident actualment es Nassir Al Nasser.
L’ONU pot adoptar decisions sobre una amplia gama de temes, i proporcionar un fòrum a els seus 193 estats membres perquè aquests puguin expressar les s seves opinions, a través de l’Assemblea General, el Consell de Seguretat, el Consell Econòmic i altres òrgans.
En el moment de la seva creació es van admetre com membres 51 països. Actualment, amb la recentinclusió de Sudan del sud, son 193 països membres de les Nacions Unides.
Els estats, al integrar-se, accepten les obligacions derivades de la Carta de les Nacions Unides, que es un tractat internacional en el qual s’estableixen els principis fonamentals de les relacions entre els països:
* Mantenir la pau i la seguretat internacionals
* Fomentar les relacions d’amistat entre les nacions* Cooperar per resoldre els problemes internacionals i promoure el respecte dels drets humans
* Servir de centre harmonitzador dels esforços de les nacions.

L’ONU proporciona els mitjans per intentar resoldre els conflictes internacionals i formular polítiques sobre assumptes que ens afecten.
Tots els estats membres de la ONU, sense importar la seva extensió, ni el seu nivell econòmic,tenen veu i vot. Tot i així, qui te al final l’última paraula és un grup de països selectes.
Els quatre òrgans principals perquè la ONU funcioni son:
1. L’assemblea General
2. El Consell de Seguretat
3. La Secretaria
4. La Cort Internacional de Justícia.
L’ASSAMBLEA GENERAL
Que es?
L’assemblea General es el principal òrgan deliberatiu i de formulació de polítiques de l’ONU. Esva crear el 1945 en virtut de la Carta de les Nacions Unides. Aquesta assemblea esta integrada pels 193 Estats Membres de les Nacions Unides, i proporciona un fòrum pel debat multilateral de tota mena de qüestions internacionals que avarca la Carta.
També te un paper important en el procés d’establir normes i en la codificació del dret internacional. L’Assemblea celebra de forma intensiva unperíode de sessions cada any, de setembre a desembre generalment, podent-se ampliant aquest període si es necessari.
Funcions i facultats de l’Assemblea General
* Examinar els principis generals de la cooperació i el manteniment de la pau i seguretat internacionals, incloent el desarmament.
* Examinar tota qüestió relativa al manteniment de la pau i seguretat internacional, i formularrecomanacions al respecte en el cas de que el Consell de Seguretat ja s’ocupi d’una situació.
* Examinar les qüestions compreses en la Carta o que afectin les facultats i funcions de qualsevol òrgan de la ONU.
* Iniciar estudis i formular recomanacions per promoure la cooperació política internacional, el desenvolupament i la codificació del dret internacional, el respecte dels drets humans i lesllibertats, i la col·laboració internacional a les esferes econòmiques, socials, humanitàries, culturals, educatives i sanitàries.
* Fer recomanacions pacíficament de qualsevol situació que deteriori les relacions amistoses entre nacions.
* Rebre i examinar informes del Consell de Seguretat o altres òrgans de la ONU
* Examinar i aprovar el pressupost de les Nacions Unides.
* Elegirels membres no permanents del Consell de Seguretat i d’altres òrgans.

Funcionament
Cada Estat Membre te un vot. Les votacions sobre temes importants, com temes relatius a la pau i la seguretat, requereixen una majoria de dos terços dels Estats Membres, però per altres qüestions, es decideixen per majoria simple.

.

EL CONSELL DE SEGURETAT
Que es?
Es l’òrgan de les Nacions Unides...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ONU
  • La onu
  • La Onu
  • La Onu
  • ONU
  • ONU
  • la onu
  • ONU

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS