La Pasqua cristiana (catalan)

Páginas: 2 (390 palabras) Publicado: 10 de mayo de 2014
Segons la Bíblia la nit anterior a la mort de Jesús, es va reunir amb els seus deixebles per celebrar la Pasqua jueva, i va dir als seus apòstols "Segueixin fent això, en memòria meva" . El Sopardel Senyor s'havia de celebrar un cop l'any.(1)
Els primers cristians celebraven la Pasqua del Senyor, al mateix temps que els jueus. A mitjans del segle II, la majoria de les esglésies haviatraslladat aquesta celebració, al diumenge posterior a la festivitat Jueva.
Durant molt temps, va estar prohibit menjar en Quaresma, no només carn, sinó també ous. Per això, el dia de Pasqua, la gent corria abeneir-los, per menjar-los en família i distribuir-los com regal, a veïns i amics.
Durant l'Edat Mitjana, per Setmana Santa, era comú que els impostos feudals es pagessin amb ous. I s'estipulava queel dia de pagament fos el diumenge de Pasqua.
En aquesta època renaixia l'esperit festiu. De les esglésies penjaven centenars de banderes i panderetes. I cada jove portava penjat del seu coll, uncistell ple d'ous.
El dejuni era obligatori. Per aquesta raó, s'adopta el costum de coure ous i emmagatzemar-los. Recentment en l'època del rei Lluís XIV, es va introduir la idea de pintar-los, perdesprés vendre'ls.(2)
La Pasqua té diferents manifestacions, en diversos llocs del planeta:
A Jerusalem (el nom significa "Doble Processó de Pau"), la celebració comença amb una sèrie de processons.El Divendres Sant, milers de feligresos cristians reconstrueixen les últimes petjades de Jesús(3). Més tard, els pelegrins visiten el Sant Sepulcre, la tomba on, segons la tradició es va col · locar aCrist.
A la Ciutat del Vaticà, el Papa celebra una missa especial.
No obstant això, la Pasqua no sempre és sinònim de solemnitat, missa i peregrinacio

El cert, que a poc a poc es va perdent atot el món, el sentit religiós d'aquesta celebració.
Avui la Setmana Santa és per a molts, sinònim de "mini-turisme".
En tot cas, i malgrat les diferents interpretacions que té la celebració d'la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pasqua lama
  • català
  • Catalan
  • Català
  • Catalán
  • catala
  • Català
  • Catalan

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS