La Pedagogia Waldorf

Páginas: 2 (321 palabras) Publicado: 9 de noviembre de 2012
La Pedagogia Waldorf és un sistema pedagògic basat en la filosofia educativa desenvolupada per el filòsof Rudolf Stenier que és el fundador de l’antroposofia. Segons ell l’esser humà és un essersertimembrat que això vol dir que te cos, alma i esperit, que les seves capacitats es despleguen al llarg de tres períodes del procés fins a l’edat adulta: la infància primària, la infànciaintermèdia i l’adolescència.
L’aprenentatge d’aquesta és interdisciplinari, integrant sabers pràctics, artístics i elements conceptuals que es coordinen amb els ritmes naturals del dia a dia com heesmentat en la introducció del treball. Podem dir que l’educació d’aquesta s’ha de portar com una obra artística, amb un ambient lliure i creador. El seu funcionament ha de basar-se amb unacol•laboració amistosa entre els professors i els pares, ja que els alumnes seran sempre el centre de tota l’activitat. En el període que compren l’escola, ho han de viure els nens de formacoeducativa. És una escola del present per el futur que es recolza en l’evolució del nen, en la herència cultural però sempre amb l’exigència de la vida moderna. Els professors eduquen i ensenyen afegint ales seves classes elements artístics i manuals.
En les seves reunions setmanals del claustre de professors, procedeixen a fer un anàlisi del seu treball, de la seva formació i de la sevarenovació professional
En aquestes escoles, no pressionen els nens amb exàmens i exigències de rendiments, sinó que donen molta més importància a la evolució de la individualitat de cada alumne.
Enaquesta pedagogia ressalta el paper de la imaginació en l’aprenentatge desenvolupant processos mentals que inclouen components analítics i creatius. Estudis sobre l’educació descriuen els seusobjectius generals com donar a les persones joves la base sobre la que es podran desenvolupar de manera lliure i moral, i per ajudar a cada nen a complir el seu únic destí, que en aquest cas és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • pedagogia waldorf
  • Pedagogia waldorf
  • pedagogia waldorf
  • Pedagogia Waldorf
  • Pedagogia waldorf
  • Pedagogia waldorf
  • Pedagogía waldorf
  • Pedagogie Waldorf

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS