la pedrera de barcelona

Páginas: 2 (314 palabras) Publicado: 7 de enero de 2015
Tecnologia: LA PEDRERA
La Pedrera o Casa Milà és una casa d’estil modernista que va ser construïda per Antoni Gaudí (1852-1926) entre 1906 i 1912 al número 92 del Passeig de Gràcia.Antoni Gaudí va construir-la com a vivenda pels senyors Milà (tot i que tothom, inclosos els Milà, la trobaven estrafolària i estranya, ja que és un edifici de formes corbes i irregularsque recorden a aspectes de la natura que la gent trobava terrorífiques).







Actualment és un centre cultural molt important de Barcelona i és un punt de referència de moltsturistes durant l’any. Se’n pot visitar el terrat, les golfes, la planta inferior i un dels pisos modernistes.

És una casa de parets ondulades, amb pilars, bigues, baranes i reixes quetenen formes que recorden a la natura (típic de Gaudí). La pedrera està construïda amb pedra calcària, maons (sobretot en el terrat), ceràmica (que podem apreciar en els trencadissos delterrat), vidre (en unes de les xemeneies en forma de guardians del terrat, formant un trencadís verd) i ferro forjat (en baranes i reixes amb forma de closques de tortuga o ales de papallona).Podem veure pintades algunes de les parets de la casa.

Per arribar a la planta principal, la dels senyors Milà, hi ha una escala de marbre amb baranes de pedra i un cobert sobreaquestes.

Escales que donen al pis on vivien els senyors Milà
La Pedrera va ser una de les primeres cases en tenir ascensor, que es troba darrere d’unes mampares de vitralls de colors.
Alterrat trobem xemeneies ornamentades amb trencadís, que tenen forma de caragol perquè surti millor el fum. Hi ha dos patis interiors (que per Gaudí simbolitzaven els pulmons de la casa) quecomuniquen amb l’exterior i proporcionen llum natural als passadissos que tenen finestres que donen a aquests patis.
Bibliografia
http://www.lapedrera.com/ca/home 11-05-13
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • barcelona
  • Barcelona
  • barcelona
  • barcelona
  • barcelona
  • Barcelona
  • barcelona
  • barcelona

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS