La Pell Freda

Páginas: 3 (575 palabras) Publicado: 4 de junio de 2012
Albert Sánchez Piñol és va llicenciar en antropologia a la Universitat de Barcelona. Va abandonar el país a causa de la guerra civil i això era quan va començar a escriure la seva gran obra La pellfreda amb que va aconseguir la fama. L’obra va ser traduïda en 37 llengües que la va converteix en una de les novel·les catalanes més traduïdes.
L’historia comença quan un irlandès accepta el treballd’un oficial atmosfèric i se’n va a una illa deserta per un any sencer. Decebut per la seva vida que ha viscut en un orfenat Blacktorne i durant la guerra d’Irlanda, decideix allunyar-se de tots elshomes. Quan arriba a l’illa, troba un home al far, que al primer pensava que era encarregat del far, però desprès descobreix que és l’anterior oficial atmosfèric, Batís Caffó, a qui buscaven. Pensatque Batís és boig, irlandès es va tornar a la seva residència. Durant la primera nit, va aparèixer una mena de monstres, de pell blau i freda, que li va atacar. Va lluitant durant unes nits però nopodia continuar lluitant sol. Al primer odiava el Batís perquè ell coneixia els monstres, que van anomenar granotots i després citauca, i li donava ignorància. Va descobrir que ell tenia un monstre,l’Aneris, i l’hi va segrestar. Van reconciliar i l’irlandès es va traslladar al far. Van continuar lluitar junts contra els monstres, però cada dia augmentava el número dels monstres i reduïa la munició.Haurien de trobar una solució ràpidament.
Aquesta novel·la fantàstica i horrorosa està escrita en primera persona, en forma de memòries, que augmenta el horror, perquè el lector passa junt ambprotagonista el seu terror. El llibre acaba de mateixa manera amb que comença que ens dona encara més por, perquè tot sembla com un cercle màgic de que no podem fugir. D’això també no poden fugir ells i mentreesperen a l’illa, perden el sentit de temps i queden per sempre en aquest infern. “Mai hauria pensat que l'infern pogues ser una cosa tan simple com un rellotge sense agulles.“
Aquest llibre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Pell Freda
  • la pell freda
  • LA PELL FREDA
  • La pell freda
  • La pell freda
  • La pell freda
  • Pell freda
  • La Pell Freda

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS