La Pell Freda

Páginas: 4 (827 palabras) Publicado: 15 de octubre de 2012
David Adame

LA PELL FREDA
Albert Sánchez Pinyol

1.- El valor literari i narratiu de l’espai.
A la novel·la, l’espai ajuda a l’autor a fer present un tema que es converteix en imatge recurrentdurant el transcurs de tota l’obra: la solitud. A part de la solitud, permet establir un aïllament de la societat, el qual no permet escapar al protagonista de la illa i l’obliga a enfrontar-se a lesseves pors. La majoria de la obra esta reduïda a l’espai del far. Això obliga el protagonista a estar constantment alb els seu company, el Batís, la qual cosa permet l’autor treballar molt be el temade les relacions amb l’altre.

2.- Quina relació tenen l'Aneris i els Citaucas? Què els deu haver passat en llur
relació? És l'Aneris una egoista sense ànima o una heroïna rebel? Com la veus?
Larelació que se’ns mostra entre l’Aneris i els citauca es redueix als simples “càntics” que fa l’Aneris a les nits quan els citauca s’acosten. Que l’Aneris només canti quan els citauca són a prop ensfa pensar que és perquè es comunica amb ells. El que posteriorment passa amb el Triangle, deixa intuir que probablement a l’Aneris li va passar una cosa semblant. Això planteja un paral-lelisme entreles vides de l’Aneris, el Triangle i el protagonista: els tres són orfes i fugen de la seva societat per allunyar-se d’ella. Des de aquest punt de vista és una cosa a mig camí entre heroïna rebel iegoista sense ànima: no sap quins són els seus ideals i decideix aïllar-se per cercar-los.

3.- La novel·la parla de manera molt simbòlica de la guerra i de les relacions amb
l'altre. Quines són lesvisions de conflicte que es donen?
Durant la seva estança a l’illa, el protagonista pateix una sèrie de guerres. Contra els citauca: possiblement la més clara. Lluita per mantenir-los allunyats delfar. Contra en Batís: El desacord en tantes ocasions fa hi hagi una lluita de valors. En Batís lluita per sobreviure a costa de qualsevol cosa, mentre que el protagonista intenta no perdre la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Pell Freda
  • la pell freda
  • LA PELL FREDA
  • La pell freda
  • La pell freda
  • La pell freda
  • Pell freda
  • La Pell Freda

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS