La Pell Freda

Páginas: 9 (2111 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2012
La pell freda
Albert Sánchez Piñol
Edicions “La Campana”

Gerard Camell Bosch

Índex

Albert Sánchez Piñol
Biografia
Bibliografia
Sentit del titol

Tema i Subtemes

Argument de l'obra

Resum de l'obra

Anàlisis de personatges

Temps

Escenari

Punt de vista narratiu

Conclusió

Albert Sánchez PiñolBarcelona, 1965. Va començar a estudiar dret a la Universitat de Barcelona però ho va deixar per passar-se a estudiar Antropologia, aquests estudis si que els va acabar i serie definitius per a la seva escriptura literària. És membre del Centre d'Estudis Africans i ha col·laborat en la redacció d'anuaris per a enciclopèdies en CD-ROM.

Anteriorment ha publicat l'assaig satíric Pallassos i monstressobre vuit dictadors africans. La crítica ha dit que és un llibre formidable, que il·lumina a través de la documentació i la sàtira una fosca realitat que se'ns amaga. Conjuntament amb Marcello Fois és l'autor del llibre de narrativa Campagnie difficili, editat a Itàlia. El 2001 va aparèixer el seu llibre de relats breus Les edats d'or.

La pell freda suposa l'entrada d'Albert Sánchez Piñol en elcamp novel·lístic amb una obra sorprenent per la seva força i la seva originalitat. Va ser publicada l'any 2002 en català per La Campana i traduïda posteriorment al castellà per Edhasa. Aquesta obra ha estat un fenomen literari que ha estat traduït a vint idiomes en 24 països, guardonada amb el Premi Ojo Crítico de RNE, fins ara s'han venut més de cent mil exemplars.

Bibliografia

Pallassosi monstres 2000

Compagnie difficili 2000

Les edats d'or 2001

La pell freda 2003

Pandora al Congo 2005

Tretze tristos tràngols 200

Sentit del títol

En l'obra, quan Kollege es relaciona amb Aneris, l'autor sempre fa referencia als seus trets físics, i un d'ells la seva pell freda. Donat de la importància de la relació de Kollage i Aneris, suposo que el llibre rep aquest nom peraquesta Raó.

Tema i subtemes

El tema principal de l'obra es la convivència entre els tres personatges principals: Kollege, Batis Caffó i Aneris. Els problemes entre Caffó i Kollege alhora d'afrontar el conflicte amb els citauca, un més pacific que l'altre. La relació sexual-amorosa entre Kollege i Aneris a esquenes del antic meteoròleg, que va provocar la seva mort. Un altre tema moltimportant es la por, la por que pateixen els personatges al estar sols en una illa rodejats de un sers que ataquen cada nit sense aturar-se.

Argument de l'obra

L'argument de La pell freda gira a l'entorn de Kollage, un antic guerriler irlandès, desmotivat pel resultat de la independència d'Irlanda, decideix acceptar una oferta de treball d'oficial atmosfèric durant un any en un illot perdut enmigde l'oceà. A l'illa coneixerà a Batis Caffo, l'antic meteoròleg que vivia al Far. Caffo no era partidari de ajudar-se mútuament per defensar-se dels monstres aquàtics anomenats citauca, i deixar que Kollege s'instales al Far, Peró Kollege aconsegueix raptar a Aneris. Això fa que Batis entri en colera i deixi viure a Kollege amb ell a canvi que Aneris no prengues mal. Gran part de la historia esbasa en la lluita al far dels dos personatges contra els citauca i las seves divergències, Kollege proposava un intent d'acord amb els monstres mentres que Batis volia acabar amb ells. Batis al descobrir que Kollege manté relacions amb Aneris es suïcida. Kollege passa els següents dies borratxo. Al cap d'uns dies apareix la tripulació d'un vaixell, i un nou meteoròleg s'instala a l'illa. L'obraacaba com si l'historia tornes a començar.

Resum de l'obra en parts

Primera Part.Kollege arriba a l'illa on complira las seves funcions d'oficial atmosfèric durant un any. Quan arriba a l'illa la tripulació l'ajuda a desembarcar tots el seu equipatge: menjar, munició, roba, etc... per a tot un any. El capita acompanya a Kollege a inspeccionar el Far, on es troben a Batis Caffó borratxo...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Pell Freda
  • La Pell Freda
  • la pell freda
  • LA PELL FREDA
  • La pell freda
  • La pell freda
  • La pell freda
  • Pell freda

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS