la persistencia de la memoria

Páginas: 3 (731 palabras) Publicado: 5 de marzo de 2014
LA PERSISTÈNCIA DE LA MEMÒRIA
És una obra de Salvador Dalí, feta el 1931 (primera meitat del s.XX. consisteix en un oli sobre tela de petites dimensions que actualment es troba al Museu del MOMA deNova York.
Dalí pinta un paisatge atemporal i solitari amb una platja i uns penya-segats de fons. A l’esquerra de la composició, en primer pla, apareix un tros de pedra rectangular sobre el qualdisposem dos rellotges: un de metàl·lic, sobre el qual hi ha un munt de formigues; i un altre que, doblegat al marge de la roca i amb una mosca sobre el vidre, ofereix una inusual consistència tova.Sobre la mateixa roca hi ha també una soca d’olivera completament seca, d’una branca de la qual penja un rellotge tou. Darrere seu, una plataforma, potser de fusta, pintada de color blau es connecta ambel fons marí. Finalment al centre de la composició, un tercer rellotge tou s’emmotlla s un estrany rostre humà que sembla estar dormint.
L’obra pertany a l’estil surrealista, estil del qual Dalí n’ésun dels principals representants. Tal i com observem al quadre, hi ha una precisió gairebé fotogràfica i predomina la línia sobre el color, amb un equilibri entre la línia corba i la recta. Pel quefa el cromatisme, La Persistència de la memòria té un gamma cromàtica variada, amb colors molt brillants entre els quals predominen els ocres i els blaus. La llum procedeix d’un focus no visible per lapart superior dreta (es mostra sobretot en l’ombra de l’arbre), acompanyat de la llum que aporten els colors.
Compositivament és una obra asimètrica equilibrada i oberta, amb perspectiva linealque té el punt de fuga en el centre de l’obra. El temps és referencial i simbòlic i el en ritme predomina el repòs.
Salvador Dalí va estudiar a Figueres i desprès Bellas Artes a Madrid. Va donar al1928 dóna suport al Manifest Groc que critica l’art i la literatura tradicional ja que estava adherit al moviment surrealista de Paris, va conèixer a Lorca, Alberto Sánchez i al cineasta Luis Buñuel...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La persistencia de la memoria
  • La Persistencia De La Memoria
  • persistencia de la memoria
  • La persistencia de la memoria
  • La Persistencia De La Memoria
  • La persistencia de la memoria
  • La Persistencia De La Memoria
  • La persistencia de la memoria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS