La Piel Quemada

Páginas: 5 (1160 palabras) Publicado: 22 de abril de 2011
La piel quemada

1.1 Descriu què està passant en aquesta escena i vincula-ho a allò estudiat en els apunts i en l'exercici anterior.

Durant l'escena dels jornalers, José comença a recordar els motius pels quals a vingut a Catalunya. Apareix José i els altres jornalers esperant a la plaça del seu poble d'origen, Guadix (Granada). Al cap d'una estona venen tres homes ben vestits que comencena seleccionar jornalers.José veu com els altres homes són agafats i ell a perdut l'oportunitat de guanyar el seu jornal.Arriba a casa i es queda assegut en una cadira tot lamentant la seva mala sort mentre la Juana, la seva dona, esta fent les feines de casa i el descobreix assegut i es dona compte de que no ha aconseguit el treball.
Durant el menjar la Juana està servint-lo i el seu fillPepito posa cara de fàstic en senyal de que sempre menja lo mateix, i com a resposta la seva mare li dona una bufetada. En José en veure l'escena surt de casa tot enrabiat en direcció al graner on es desfoga donant cops de puny a la palla.
La vinculació que trobo amb l'exercici anterior es que en José veu que necessita emigrar a un lloc on hi hagi demanda de feina com per exemple Catalunya, per podermillorar la seva qualitat de vida però sobretot el benestar de la seva família.

2.1 En aquesta escena hi ha representades les dues actituds dels autòctons davant la immigració. Qui és que representa cada actitud? De quina extracció social es cadascun d'ells?

Les dues actituds que observo de la població autòctona són la discriminació cap els immigrants per una part d'aquesta població, i perun altre banda tenim l'empatia que mostren algunes persones autòctones.
La discriminació està representada pel grup de catalans que és troba al bar xerrant tranquil·lament i la reconeixem gràcies a les paraules despectives que utilitzen per dirigir-se als immigrants com per exemple "xarnego" que es refereix a tots aquells que vivien a Catalunya sense ser catalans, i també quan els hi diuen ques'entornin al seu poble. L'actitud d'empatia la representa el cambrer ja que ell també es un treballador i sap que és guanyar-se el pa de cada dia, perquè mostra l'acceptació dels immigrants, parla amb ells, els tranquil·litza en el moment de la baralla.
El grup que fa la discriminació està representat per la societat burguesa ja que ens fan entendre que tenen diners, i l'empatia està representadaper la societat treballadora catalana.

2.2 Com interpretes la frase que José diu després de la baralla amb altres clients: "Lo malo es tener que buscar-se el pan como lo hacemos nosotros. Yo prefiero estos señoritos que están toda la semana pencando que los de mi tierra. Muy finos, muy dicharacheros, pero no dan golpe. Te estás muriendo de hambre i te dicen 'con Diós hermano"'.

Amb aquestafrase en José vol dir que ells tenen que emigrar d’un altre lloc per poder trobar treball, solitaris sense la seva família, sense entendre la llengua, i acostumar-se a les noves costums.En canvi els “señoritos” o tenen més fàcil per poder tenir una feina, els del seu poble es conformen amb lo que tenen o no tenen, per ells es igual, no per tots està clar ja que alguns emigren.


2.3 Quins doselements materials, un que simbolitza la terra d'origen i l'altre que simbolitza el nou país, apareixen en l'escena del bar després de la baralla?

Un dels elements que trobo i que simbolitza la terra d'origen pot ser el "gaspatxo" que li ofereix el cambrer, ja que el "gaspatxo" es un producte típic d'Andalusia, però no es material. Podria ser la guitarra espanyola, aquesta si que es visualitza.I l'altre element que simbolitza el nou país és el porró, element característic de les comunitats de València, Aragó i Catalunya.

3. Quin és el paper de la dona immigrant que reflecteix la pel·lícula?

El principal paper que fa la dona immigrant és el de suport psicològic i emocional a la seva família, però principalment al seu marit que és qui ha emigrat.
Ella és la que es fa càrrec de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Piel Quemada
  • La Piel Quemada
  • Piel quemada
  • La Piel Quemada
  • La piel quemada
  • La piel quemada
  • Piel Quemada
  • La piel quemada

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS