La piel quemada

Páginas: 5 (1124 palabras) Publicado: 1 de noviembre de 2011
1. Escena dels jornalers (del minut 21:10 al minut 25:50):

1.1 Descriu què està passant en aquesta escena i vincula-ho a allò estudiat en els apunts i en l'exercici anterior.
En aquesta escena apareix en José, protagonista de la pel•lícula. Està fent el descans a la construcció on treballa a Lloret de mar. Es veu com agafa la guitarra i mentre toca recorda aquells temps de pobresa i misèriaquan estava a Andalusia i treballava de jornaler. Recordava un dia que esperava junt a un nombrós grup de jornalers en un camp, a que arribés el terratinent, que era un home latifundista, perquè només venia a buscar els jornalers quan li feien falta. Quan va arribar el terratinent va començar a triar els jornalers que més li agradaven, amb tan mala sort que a ell no li va tocar.
En la següentescena es veu com José està a casa i la dona fa el menjar mentre que ell estava assegut i molt trist perquè no havia pogut aconseguir diners. Això mostra la pobresa i la frustració d’una família pobre i humil que vivien en aquells temps de misèria i pobresa. Tot seguit, són a la taula ell, la seva dona i els dos fills. La dona posa el menjar, que consistia en una cullerada de caldo o sopa i un pessicde pa. Els ingressos que tenien eren justos per sobreviure, ja que els latifundistes no permetien la repartició de les terres i no podien guanyar-se la vida millor per ells mateixos.
Seguidament apareix en José pujant a un camp situat a dalt del poble on comença a donar-li cops de puny mentre plora a un munt de palla. El que ens fa pensar la ràbia i la impotència que patia de voler i no podertreballar per portar diners a casa.
2. Escena del bar (del minut 49:46 al minut 52:30 i del minut 53:25 al minut 57:14 :

2.1 En aquesta escena hi ha representades les dues actituds dels autòctons davant la immigració. Qui és que representa cada actitud? De quina extracció social és cadascun d'ells?
En aquesta escena es mostren dues actituds, una solidaria i comprensiva per part de l’ Antonio,el cambrer de la tasca, que era un home humil i treballador mentre que l'altra actitud era la d'un grup de senyors catalans adinerats que feien apostes i eren despectius dient-li xarnego, com a insult pel fet de ser immigrant.
2.2 Com interpretes la frase que José diu després de la baralla amb altres clients: "Lo malo es tener que buscar-se el pan como lo hacemos nosotros. Yo prefiero estosseñoritos que están toda la semana pencando que los de mi tierra. Muy finos, muy dicharacheros, pero no dan golpe. Te estás muriendo de hambre i te dicen “con Diós hermano”.
José vol dir que l’actitud dels ”señoritos” d’aquí és molt diferent als de la seva terra, aquí treballa tothom, els jornalers i els més adinerats, cadascú al seu lloc però tothom treballa. En canvi a la seva terra els “señoritos” esdediquen a explotar a la gent més pobre i analfabeta.
2.3 Quins dos elements materials, un que simbolitza la terra d'origen i l'altre que simbolitza el nou país, apareixen en l'escena del bar després de la baralla?
L’element material que simbolitza la terra d’origen és la guitarra espanyola ja que és típica d’Andalusia i l’element material que simbolitza el nou país, en aquest cas Catalunya, ésel porró, típic de Catalunya ja que antigament s’utilitzava com a mesura de capacitat del vi o de la llet.

3. Quin és el paper de la dona immigrant que reflecteix la pel•lícula?
El paper de la dona immigrant que reflecteix la pel•lícula és el paper de la típica dona d’aquell temps la qual estava a casa fent la feina i cuidant dels seus fills mentre el seu marit buscava qualsevol treball pertal de donar-los una millor forma de vida.
4. Com valores el comportament nocturn dels immigrants?
El comportament nocturn del immigrants era una forma de distracció on poder oblidar-se del sofriment i les penes i una manera de compartir copes i riure amb els amics evadint-se del dia a dia, ja que els immigrants desprès de sortir del treball anaven a les tasques amb els amics i companys a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Piel Quemada
  • La Piel Quemada
  • La Piel Quemada
  • Piel quemada
  • La Piel Quemada
  • La piel quemada
  • La piel quemada
  • Piel Quemada

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS