La piel quemada

Páginas: 5 (1223 palabras) Publicado: 30 de enero de 2012
Un cop ordenades les etapes, és molt important que sapiguem quines foren les principals característiques de cada etapa. Podeu cercar informació en qualsevol llibre o bé en aquesta pàgina de la Viquipèdia:

En aquesta etapa s'intenta organitzar un estat democràtic, on es respectin els drets socials, la llibertat de creences i on es facin reformes econòmiques, especialment en el camp agrari.Un alçament militar amb el suport de la burgesia, els terratinents i l'Església per posar fi al procés democratitzador dóna peu a una guerra i a l'esclat d'una revolució a Catalunya.
S'estableix una dictadura de caire feixista per evitar un procés de canvis socials profunds i per afiançar el poder dels terratinents i industrials.
En aquesta etapa el govern és una dictadura amb el suport delrei Alfons XIII. Aquesta dictadura pretén evitar les revoltes socials i afiançar el poder dels grans industrials i terratinents. També compta amb el suport de l'Església.
Question 3
Punts: --/1
Per entendre els procés migratori dels anys 60 en què un milió d'andalusos van emigrar cap a Catalunya, cal entendre quina era la situació a Andalusia. Aquesta regió tenia una economia agrària amb unescaracterístiques determinades, que estan en l'origen del procés migratori. Per conèixer aquestes característiques en primer lloc heu d'assenyalar la definició correcta de latifundi, el model de propietat agrària existent a Andalusia.

Trieu una resposta.
a. Un latifundi és una explotació de regadiu altament mecanitzada, per la qual cosa no necessita de molta mà d'obra
b. Un latifundi ésuna explotació agrària de dimensions molt reduïdes degut al fet que es reparteix en parts iguals entre els fills del propietari
c. Un latifundi és una explotació agrària molt gran que pertany a un únic propietari, i on els pagesos que hi treballen són llogats només els dies que se'ls necessita
d. Un latifundi és una explotació de tamany mitjà situada en zones agrestes i molt poc productivesQuestion 4
Punts: --/1
Continuant amb l'estudi de les condicions de vida al camp andalús, cal saber què és un jornaler i com vivia. Selecciona la resposta correcta després de cercar informació a internet:

Trieu una resposta.
a. Jornalers eren els capataços dels latifundis, que manaven sobre la resta de pagesos. Quan els latifundis van deixar de ser rendibles els jornalers es van quedarsense feina.
b. Els jornalers eren els pagesos que treballaven als hivernacles. Treballaven 14 hores al dia durant pràcticament tots els dies de l'any.
c. Els jornalers eren pagesos que posseïen explotacions agràries en indrets molt poc productius i agrestes. Això feia que fossin el segment de pagesos més pobres.
d. Els jornalers eren pagesos sense terra llogats per un terratinentnomés els dies en què els necessitava. Vivien en la misèria (analfabetisme, treball infantil, habitatges insalubres...)
Question 5
Punts: --/1
Davant la situació de subdesenvolupament al camp andalús, hi hagueren diverses propostes de solució. Moltes d'elles passaven per una Reforma Agrària. Per tant, primer de tot has d'assenyalar què entenem per Reforma Agrària:

Trieu una resposta.
a.Conjunt de lleis que establien un canvi en les condicions de treball dels assalariats.
b. Modificació dels mètodes de conreu per tal de mecanitzar el camp i fer-lo més eficient.
c. Conjunt de lleis que tendeixen a afavorir el repartiment de terres entre els pagesos que les treballen per tal de crear petits propietaris i acabar amb els grans latifundistes.
Question 6
Punts: --/1
Ara que jasabem què és la Reforma Agrària, hem de conèixer com es va desenvolupar aquesta proposta al llarg dels períodes històrics que hem conegut al principi del qüestionari. Cerca informació a internet i després escull quina és l'explicació correcta del desenvolupament de la Reforma Agrària a l'estat espanyol:

Trieu una resposta.
a. La Reforma Agrària va començar a esdevenir una realitat durant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Piel Quemada
  • La Piel Quemada
  • La Piel Quemada
  • Piel quemada
  • La Piel Quemada
  • La piel quemada
  • Piel Quemada
  • La piel quemada

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS