La piel quemada

Páginas: 6 (1288 palabras) Publicado: 12 de febrero de 2012
1-Escena dels jornalers (del minut 21: 10 al minut 25: 50): Descriu què està passant en aquesta escena i vincula-ho a allò estudiat als apunts i en l’exercici anterior
El què veiem representat en aquesta escena és exactament com estava estructurada l’economia en aquella època, al sud d’Espanya. Hi imperava el latifundisme, això vol dir que una persona era la propietària de tots els terrenys ique només contractava als pagesos que li feien falta, els dies que li feien falta.
En l'escena veiem com en Jose i tots els homes del poble esperen a què arribi l’amo a la plaça del poble. Quan arriba es planta al davant dels homes i comença a triar als que aniran a treballar. En Jose no aconsegueix la feina i ha de tornar a casa, sense haver aconseguit diners. A l’hora de sopar veu com el seu fillposa mala cara perquè no li agrada el menjar que a preparat la mare, això fa que en Jose es deprimeixi i marxa perquè no vol que el vegin plorar de desesperació.
En Jose, com en Franc en l’exercici anterior, veu que l'única solució que té és marxar a un altre lloc, com per exemple Catalunya, per poder guanyar diners i mantenir a la seva família.
2- Quins grups socials de catalans autòctonsapareixen a la pel•lícula? Quin és el posicionament de cada grup respecte la immigració?
Els grups socials de catalans què es veuen a la pel•lícula són dos. Per una banda, els empresaris rics i gent amb un nivell econòmic alt i per l’altra, la gent treballadora o amb un nivell econòmic més baix. Els primers veien la immigració com un problema, no volien que es quedessin perquè deien que venien atreure la feina als catalans. Els segons veien els immigrants com a iguals i els consideraven catalans de ple dret.
3- Quins són els dos papers de les dones en la societat que apareixen en la pel•lícula? A quin grup social correspon cadascun d’ells?.
En la pel•lícula apareixen dos tipus de dona, la dona d’en Jose i la turista. La dono d’en Jose, és una dona que depèn econòmicament del que guanya elseu marit, per això es veu obligada a marxar de casa seva per anar a viure am ell. La turista és una dona independent i amb un nivell econòmic més alt, que li permet de viure més còmodament i fer tot el què vol.
Podríem dir que la dona d'en Jose pertany a la gent pobre, mentre que la turista pertany als rics
4-en quines escenes de la pel•lícula creus que s’està donant el missatge que els fillsdel matrimoni d’immigrants s’integraran a la nova societat?
Aquest missatge el veiem en dues escenes. La primera és quan van en el tren i la dona parla amb un home que li diu que no es preocupi que tot li anirà bé, que ell es va integrar molt fàcilment i que ell s’estima molt Catalunya que és com si fos la seva terra. La segona és quan arriben a Lloret, hi ha uns homes en una terrassa i quan elsveuen amb les maletes i els nens diuen que ells seran els catalans del futur perquè ells són dels que venen a treballar i a quedar-se

5- Fes una valoració global de la pel•lícula que contingui tant una opinió personal sobre el missatge que transmet com una reflexió comparant el procés d’immigració dels anys 60 amb el procés d’immigració dels derrers anys a partir d’escenes o misstges de lapel•lícula.
La pel•lícula tracte de com era la situació social i econòmica del país desprès de la guerra civil i durant els primers anys de la dictadura franquista. Com podem veure la riquesa estava mal repartida, mentre part de la població patia fam i no tenia medis per subsistir, l'altre part es repartia les propietats i els diners.
En la pel•lícula veiem com en Jose, un home d'un poble del sudd'Espanya pateix les conseqüències del latifundisme, que era la manera en què es vesava l'economia del sud del país en aquella època, i no pot aconseguir feina, ni diners per poder mantenir a la seva família. Es veu obligat a deixar la seva terra i a la seva família per marxar a Catalunya on aconsegueix una feina en la construcció d'un edifici a Lloret de Mar, on el bum del turisme a refet...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Piel Quemada
  • La Piel Quemada
  • La Piel Quemada
  • Piel quemada
  • La Piel Quemada
  • La piel quemada
  • La piel quemada
  • Piel Quemada

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS