LA PIEL QUEMADA

Páginas: 2 (418 palabras) Publicado: 26 de octubre de 2015
TEXT
La pel·lícula «La piel Quemada» ens explica la història del procés d'emigració dels jornalers andalusos a Catalunya. Ho fa a través de la història d'una familía que arriba a la costa catalanaprocedent d'Andalusia.
La pel·lícula ens mostra les condicions socials en que viuen els protagonistes, tant en el seu país d'origen com en el lloc on van a viure.
Tota la pel·lícula és un contrastentre una Espanya rural empobrida i molt conservadora amb el que està passant.

El sistema latifundista se'ns mostra a la pel·lícula en l'escena en què el capatàs fa una selecció de jornalers, escollintnomès uns quants d'ells. El latifundisme es basa en el treball assalariat diari en la construcció i en pagaments salarials en negre, lliures d'impostos.



Context social i històric

Tot i que en lapel·lícula no hi apareix, perquè en ple franquisme no era possible denunciar aquestes coses, la situació al camp andalús tenia molt a veure amb les conseqüències de la Guerra Civil. La repressió contraels pagesos, que havien donat suport a la República, va ser molt dura. Les zones latifundistes figuraven entre les que hi havia més nombre d'assassinats pels feixistes.

A partir dels anys 60,centenars de milers d'andalusos i extremenys emigraren a Catalunya. En el cas d'Extremadura, l'índex d'emigració de totes les comarques es situava per damunt del 30% de la població.

La immigració del sudd'Espanya ocuparia principalment llocs de treball en la indústria tradicional catalana, sobretot el tèxtil. Aquesta indústria vivia un procés de recuperació econòmica malgrat l'estancament econòmic quepatia Europa, fruit de la Segona Guerra Mundial.

El fenomen del turisme europeu, posterior a tot el procés immigratori, provocarà a la pràctica que aquest procés s'aturés.

L'emigració de les zonesrurals del sud d'Europa cap a les zones industrials del centre va ser un procés que implicà milions de persones. A Portugal, 9 milions de persones van emigrar durant els anys 60. També ho van fer 1...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Piel Quemada
  • La Piel Quemada
  • La Piel Quemada
  • Piel quemada
  • La Piel Quemada
  • La piel quemada
  • La piel quemada
  • Piel Quemada

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS