La pintura del Quatroccento

Páginas: 3 (701 palabras) Publicado: 22 de mayo de 2014

La pintura del Quatroccento es va desenvolupar a Itàlia en el segle XV. Se emmarca per tant, dins del període del Renaixement. S’anomena també .
Els principals referents de la pintura delQuatroccento són:
- Giotto di Bondone com a punt de partida per a representar el món com és a la realitat.
- L'antiguitat clàssica, encara que el coneixement que tenien d'ella era mésliterari que real.
A més, la pintura del Quatroccento té com a característiques generals:
* Importància de la representació de la perspectiva, la qual era generalment lineal o geomètrica. Ambaquesta, volien representar la realitat i lo real(de tres dimensions), en dos dimensions.
* A més, s’aprecia una observació viva de la naturalesa, és a dir, predomina la corrent del Naturalisme. Per tant,aquesta observació va donar lloc a la representació de paisatges naturals que servien de fons de les figures.
* Encara continua apareixent la tradició de les grans composicions o pintures sobrefresc, en les quals destaca la monumentalitat i la capacitat d’adaptació al marc espacial.
* Es desenvolupa amb sensibilitat la figura humana, qui apareix en la gran majoria de casos emmarcada perpaisatges naturals o elements arquitectònics.
* Creació de composicions simètriques i equil·librades, les quals responien a les figures geomètriques com per exemple el triangle equilàter.
* La temàtica deles obres era generalment religiosa ja que eren destinades a les esglésies, on assolien la funció d’elements decoratius, tot i que també van tindre una temàtica mitològica i fins i tot profana.Aquestes últimes, es trobaven sobretot als palaus.
* Influència de l’Antiguitat Clàssica, la qual podem observar amb l’ús d’espais tancats i ordenats, amb l’ús de llums diàfanes i homogènies i amb elscolors suaus i harmoniosos.
* Les figures estaven representades amb volum i dominava l’escorç.
* Utilitzaven gradacions tonals en els colors per crear efectes de llum i d’ombra.
* El retrat, és un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pintura Del Quatroccento En Florencia
  • El quatroccento
  • Pinturas
  • PINTURAS
  • pintura
  • Pintura
  • Pintura
  • Pinturas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS