La plaça del diamant

Páginas: 3 (601 palabras) Publicado: 10 de febrero de 2011
La Plaça del Diamant. Mercé Rodoreda.

1. La plaça representa la pèrdua de la joventut, explica-ho.

La plaça del diamant representa la pèrdua de la joventut perquè és allí onb Natàlia coneixQuimet. Des d'aquest moment els dos comencen a eixir junts, i al poc temps després es casen i tenen fills. Açò vol dir que Natàlia ja és una dona casada i que té que complir amb les tasques que portaestar casada i amb fills.

2. Els protagonistes canvien de nom. Quin significat té?

Molts dels personatges canvien de nom i adopten noms distints com per exemple: Natàlia rep el nom de Colometa, iaçò és per culpa del comportament que tenen cadascun dels personatges dins de l'obra, ja que els coloms signifiquen el canvi i l'evolució que experimenta Natàlia, però l'element que la simbolitza estrenca quan ella es farta de la seua forma de vida i es rebel·la.

3.Quins problemes té la protagonista? Què l'angoixa? Com és el seu món íntim?

Al principi, en Natàlia conéixer a Quimet, la seuarelació és còmoda i agradable, mentre que a partir del moment en què es casen, aquesta relació no és la que Natàlia esperava, ja que Quimet sempre vol tenir la raó, que sempre es faça el que ell diu acasa i intenta dominar Natàlia, perquè ell és l'home. A més d'aquestos fets, també amb la proclamació de la I República Espanyola, Quimet perd la seua feina i Natàlia ha de fer faenes a banda de lestasques d'ama de casa per a poder traure la família endavant. Es ací quan Natàlia comença a passar del seu home i, ja havent passat totes les coses anteriorment nomenades, arriba a l'extrem del'intentar suïcidar-se, però gràcies a l'arribada de millors temps passa aquest clot.
Pel que fa al món íntim, el de Natàlia no era gens agradable per culpa dels abusos de Quimet cap a ella.

4.Fins a quinpunt són importants els diners?

Els diners en aquesta família són molt importants, ja que els necessiten per a poder menjar i seguir endavant, ja que hi hagué una temporada en la què Quimet es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La plaça del diamant
  • la plaça del diamant
  • La plaça del diamant
  • plaça del diamant
  • Plaça del diamant
  • La plaça del diamant
  • la plaça del diamant
  • Plaça Del Diamant

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS