La Plaça Del Diamant

Páginas: 13 (3031 palabras) Publicado: 19 de noviembre de 2012
Antonio Gallego Gallego
1BACH 2012/2013 TIRANT LO BLANC
Valencià
La Plaça del Diamant
1. Ficha Tècnica

Titòl: La Plaça del Diamant
Autor: Mercè Rodoreda
Pàgines: 285 (5-56 Introducció, 57-274 La Plaça del Diamant,
275-285 Propostes Didàctiques)
Editorial: Bromera
Any: 1997
Tema: El tema és principalment la vida d'un personatge, la Natàlia, una noia del barri de Gràcia deBarcelona que ha de sortir endavant amb els seus fills i el seu marit, en Quimet, que més endavant mor en la Guerra Civil.
2. Ficha Literaria

Resum
Natàlia, una noia jove que treballa en una pastisseria, és la protagonista d'aquesta novel·la. Un dia la Julieta, una amiga seva, li va dir que a la nit anirien a un ball a la plaça del Diamant. Una vegada allà, un jove va voler ballar amb ella, iaccedí, encara que estaba compromesa amb en Pere. Aquest noi es deia Quimet i va insistir dient que en un any seria casada amb ell. En Quimet li va posar el sobrenom de Colometa, peró Natàlia a fugir. Al cap d'un any en Quimet va recordar això i començaren a sortir. Natàlia i Quimet van quedar al parc Güell. Natàlia ja no estava amb en Pere. I Quimet li va dir que devia pensar igual que ell si voliaser la seva dona. En Quimet va obligar a Natalia a que deixés el treball de la pastisseria perquè l'amo la mirava massa, però ella no volia i es van barallar. Després d'això en Quimet presentà la seva mare a Colometa. Aquesta tenia la casa plena de llaços. Quimet li va dir a la seva mare que volia comprar-se una moto. En Cintet, un amic de Quimet, els va comentar que sabia d'un pis i que anirien aveure'l. La senyora Enriqueta, una amiga de Natàlia que ja era major, li va dir que feia bona parella amb Quimet. En aquells dies, Cintet i Mateu, van estar ajudant a Colometa a restaurar el pis nou. Quimet i Colometa van anar dinar a casa  de la mare de'n Quimet, i aquest es va enfadar per què el dinar estava asqueros.Un altre dia anaren a casa dels pares de Colometa, encara que Quimet no voliaveure al seu pare.
Es casaren. Ell anava de negre i ella de núvia. El ball va ser meravellós per a Colometa. Tothom ho pasava bé. En Quimet finalment es va comprar la moto gràcies a una feina que li va sortir. La senyora Enriqueta va preguntar a Colometa que tal va ser la nit de nuvis, però aquesta no volia dir res perquè van tenir una setmana de nuvis i no unicament una nit. Quimet volia tenirun nen, i els diumenges tocava fer un nen. Un dia Quimet va oblidar la seua clau de la porta, encara que no el va reconèixer, i a més va culpar a Colometa, però finalment van obrir la porta fent un forat. Quimet sempre es quixava del mal que feia la cama per les nits. I Colometa ja estava cansada de sentir la mateixa historia sempre. Colometa, un dia saludà a Pere, i Quimet, que es vaenterar li vafer demanar disculpes per a ver vist a Pere sense consultar-li. Colometa es va quedar embarassada i el seu pare volia posar-li el nom al nen o nena, però Quimet es va imposar i va dir que el nom el triaria ell. Quan el nen va nàixer va pesar quatre quilos, però com no volia mamar es va quedar en mig quilo. Creien que es moriria però finalment començà a menjar poc a poc. Un dia trobaren un colomferit, i en Quimet va voler criar-lo i construir un Colomer a la terrassa. Al final feren el colomar i Colometa va tenir que pintar-lo. Quimet va començar a fer parelles i a posar-los a la gàbia. Amb la segona república Quimet es va cabrejar, i Mateu, per altra banda s'estava enamorant de Griselda cada vegada més.
Quimet estava feliç amb Antoni, i just un any i mig despres de tenir al nen, Colometaes va quedar embarassada altra vegada, aquesta vegada d'una nena. Va néixer i l'anomenaren Rita. Antoni es va posar gelós de Rita. En Quimet va agafar un cuc solitari i es va prendre el remei de la farmàcia per curar-se. La feina no anava bé i Colometa va tenir que anar a treballar on la senyora Enriqueta li va recomanar, ja que necessitaven una dona de fer feines pels matins. Colometa explica...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La plaça del diamant
  • La plaça del diamant
  • la plaça del diamant
  • La plaça del diamant
  • plaça del diamant
  • Plaça del diamant
  • La plaça del diamant
  • la plaça del diamant

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS