la plaça del diamant

Páginas: 5 (1233 palabras) Publicado: 19 de enero de 2015
La plaça del diamant
Resum capítols
1. La narració comença el dia que la protagonista coneix Quimet, el seu futur marit, a la Plaça del Diamant, el qual li cambia el nom de Natàlia pel de Colometa, després de que ballessin amb l'orquestra i després la Colometa va arrencar a córrer fins a casa seva perquè sentia vergonya. Recorda constanment la seva mare morta i el seu pare novament casat.2. Havien quedat al Parc Güell per primera vegada, i mentre Colometa esperava, un noi atrevit des d'una finestra va demanar-li sexe però ella va continuar esperant en Quimet, el qual va tardar una hora, i va ser una cita misteriosa en la qual ell parlava dels plans de futur que tindrien i els drets de l'home sobre la dona. Després la va besar i va dir un parell de cops “pobra Maria”. Colometaacabava de tallar amb el seu promès Pere i sentia pena perquè l'havia enfonsat.
3. El capítol comença amb una baralla que té la parella perquè en Quimet la obliga a no treballar més per a aquell pastisser, ja que segons ell, la mira amb altres ulls. Després Quimet li presenta la seva mare, que queda fascinada amb la novia del seu fill. En Cintet, amic d'en Quimet, els informa de l'existència d'unpis sota terrat que incloïa el terrat, i aquest tot emocionat el desitja sense abans haver-lo vist.
4. L'Enriqueta, una venedora ambulant del barri i confident de Colometa li diu que fa bé casant-se amb en Quimet i no pas amb en Pere. Quan veuen el pis en Quimet decideix la seva decoració i també canviar la cuina, així que l'enderroquen i tots plegats; en Cintet, en Mateu i la parella, treuen elpaper de les parets del pis. En Quimet posa a prova a Colometa dient-li que l'ha vist passejar amb en Pere, quan és mentida.
5. És el dia de rams i tot el poble surt a beneïr el seu. Després van a dinar a casa la mare d'en Quimet, on aquest no para de queixar-se perque el menjar no porta sal. El diumenge següent van a dinar a casa la Colometa amb el seu pare i la seva dona i després van a rascarpaper al seu projecte de pis. Quan van empaperar el menjadors els hi va sortir una taca, i tan el propietari antic del pis i el veí del costat no volien saber res.
6. En Quimet porta a la seva promesa al mossèn Joan per decidir com anirà la cerimònia. En Quimet vol que sigui curta, com abans acabi, millor. Però el mossèn diu que aquestes coses s'han de fer lentament, perque amb el casament esdecideix amb qui passar la resta de la teva vida. I es van ajuntar una bona colla a l'església, i al sortir van anar a fer-se fotos al fotògraf i després el dinar i el ball, on Colometa mostrava una gran alegria per aquell dia, en canvi, en Quimet no mostrava cap sentiment amorós.
7. després de dos mesos de casats, ja tenien el pis llest. En Quimet li feia la “broma” a la seva dona de dur-la asota del llit i saltar-hi a sobre. Quan anaven a casa de la seva mare, aquesta feia la mateixa pregunta sempre insinuant si estava embarassada i se la va endur a l'habitació per comprobar-ho però veié que no. Els diumenges, segons en Quimet, eren els dies de fer un nen.
8. En Quimet, amb els seus aires de bon fuster, fa una cadira només per homes; és a dir, només s'hi pot asseure ell. A la senyoraEnruiqueta li agués agradat que Colometa li expliqués la seva nit de nuvis amb detall, però més que una nit, va ser una setmana sencera tancats a l'habitació i per ella fer un nen els diumenges és fer-se mal a si mateixa.
9. En Quimet es deixa la clau de la porta d'entrada del pis i després no poden entrar i acusa a Colometa d'haver-la perdut. Es pasa tot l'hivern queixant-se del mal de cama,però es veu que aquest dolor només es presenta a la nit, quan la Colometa l'ha de cuidar. Aquesta, un dia passejant i mirant les flors de la rambla, es troba en Pere, el noi que va deixar per casar-se amb en Quimet, i va notar que Colometa duia una gran pena dins, al igual que ell que es sentia sol.
10. La Colometa està embarassada i sent com si l'haguéssin buidat a ella i omplert d'alguna cosa....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La plaça del diamant
  • La plaça del diamant
  • la plaça del diamant
  • La plaça del diamant
  • plaça del diamant
  • Plaça del diamant
  • La plaça del diamant
  • Plaça Del Diamant

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS