La placa del diamant

Páginas: 2 (390 palabras) Publicado: 26 de octubre de 2014
Simbologia:

Els coloms:
Aquest és el símbol més important de tota l'obra.
L'evolució i els canvis que experimenten els coloms són com una mena de desdoblament simbòlic de la vidade la protagonista. El mateix nom de la protagonista, Colometa, ja està directament unit a aquest símbol. Són un símbol d'opressió, perquè són de Quimet però és ella qui els cria. A més, elcolomar ocupa tot el terrat, la qual cosa la fa fora del mateix, atès que ja no hi pot estendre la roba. Posteriorment, els coloms envairan l'espai de la casa. La destrucció del colomar serà la manerasimbòlica que té la protagonista de trencar amb Quimet, de trencar amb un passat que li és dolorós.

Embut:
Simbolitza la seva vida. Una vida, com més va més, més anguniada, fins que a no potdeixar passar les coses. És la significació de l'aflicció i la mort. Fins tot les cases del carrer formen com un embut. Al final de la novel·la, quan ella fa el crit, simbolitza l'eixida del'atzucac i la recuperació de la seua identitat.

Flors i l'aparador de les nines del carrer Gran:
són símbols de l'etapa de la infantesa. Serveixen per alliberar-se, ni que siguiper un moment, de l'opressió, de la fatalitat, de l'angúnia. És la mitificació de la infantesa, com a espai perdut i recordable, per part de Rodoreda.

Jardins i parcs:
són símbols quetambé recorden la infantesa. L'arbre és un element importantíssim en un jardí, si no el més important. L'arbre és com una idea del cosmos, que es regenera, es recrea en cada llavor, en cadanou arbre, en un cicle infinit.

Cargol de mar:
simbolitza la tranquil·litat, l'estabilitat, en poder tenir “controlat” quelcom incontrolable com és el mar.

“Pobra Maria”:
Quimet usaaquesta expressió per relacionar-la amb la puresa i la virginitat que li suposa a Natàlia i, també, per a fer-la patir tot fent-li creure que abans d'ella ha tingut una altra núvia millor que no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La plaça del diamant
  • La plaça del diamant
  • la plaça del diamant
  • La plaça del diamant
  • plaça del diamant
  • Plaça del diamant
  • La plaça del diamant
  • la plaça del diamant

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS