La plaga de la Ribera

Páginas: 2 (327 palabras) Publicado: 2 de febrero de 2014
La plaga de la Ribera
1. Un home, el Jeroni Salses i Santapiga, escriu al director de la presó de Lleida, indicant-li que l'ajuntament de la vila on ell es agutzil hadecidit tirar el vell edifici de la Casa de la Vila i construir-ne un de nou. Però no tenen lloc per guardar tot el que hi ha dins, i com que el batlle es molt llest, hadecidit que cada empleat se'n dugui a casa seva el material que li toqués. Així, a ell, li a tocat portar-se'n el retrat del rei, l'arxiu del cadastre, cap-grossos i unpresoner que estava a la garjola de Ca la Vila, que es diu Valerià, àlies la Plaga de la Ribera. El lladre es un bon noi, ajuda a casa, sopa amb ells, mira la televisió a lanit... I la seva petició es si podria ingressar al Valerià a la presó de Lleida i que allà aprengui l'especialitat de la delinqüència que més li agradi, pagant el quecalgui, es clar, i així quan surti d'allà podrà exercí d'allò que li agrada.
2. Narrador intern, ja que en aquest relat Jeroni escriu una carta a el director de la preso i essempre ell el que explica la història I els fets que ocòrren.
3. Jeroni Salses i Santapiga: Agutzil de la vila, el qual es guanya molt bé la vida. Bon treballador i bonapersona. Una mica innocent, ja que ajuda a un pres a ser dolent.
Elisenda: Esposa d’en Jeroni. Bona xicota però de vegades tossuda. Tímida. Una mica innocent també, jaque decideix amb el seu marit ajudar a en Valerià a ser un bon delinqüent.
Valerià: El seu sobrenom és Plaga de la Ribera. Des de petit havia volgut ser una mala peça,però era inevitable que fer bones accions. Vol aprendre a ser un dolent de veritat.
4.
5. -Estar amb l’ai al cor:
-Fer la guitza:
-Llepar-se els dits:
6.
7.
8.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ribera
  • La Ribera
  • La Ribera
  • Plagas
  • Plagas
  • plagas
  • PLAGAS
  • La plaga

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS