La plaça del diamant

Páginas: 8 (1934 palabras) Publicado: 1 de septiembre de 2014
La plaça del Diamant
Personatges:
Natàlia: Protagonista.
Quimet: Espòs de Natàlia.
Toni: Fill major de Natàlia i Quimet.
Rita: Germana petita de Toni i filla de Natàlia i Quimet.
Enriqueta: Veïna de la Natàlia.
Cintet: Amic del Quimet.
Mateu: Amic de Quimet i Natàlia.
Antoni l’adroguer.
Mare del Quimet.
Julieta: Amiga de Natàlia.
Griselda: Dona de Mateu.
Vicenç: Treballa en un bar.Resum
Capítol I
La Natàlia després de treballar a la pastisseria, va amb la Natalia a la plaça del Diamant on la Natàlia coneix un home que es diu Quimet que li diu que en un any tots dos estaran casats.
Capítol II
Natàlia i Quimet queden al parc Güell on parlen de la seva relació i en Quimet li demana la ma. Poc després la besa i sen van sense dir-se res.
Capítol III
Pel carrer la Natàliaes topa amb el Quimet el qual li prohibeix que treballi a la pastisseria perquè diu que l'amo va darrere de ella, també li diu que no vol veure-la amb el Pere, això va fer que la Natàlia s’enfadés i es va anar. Tres setmanes després en Quimet demana a la Natàlia que ella es disculpes, també li presenta a la seva mare.
Capítol IV
La senyora Enriqueta s'alegra molt del casament entre la Natàlia iel Quimet. La Natàlia i els altres comencen a reparar el pis que es troba en males condicions i on van a viure.
Capítol V
La Natàlia i el Quimet van a menjar a casa de la sogra el dia de rams. Van empaperar el pis d'una manera més barata gracies al Cintet que coneixia a un home, però tot just haver empaperat tot el pis va sortir una taca a la paret.


Capítol VI
Va arribar el dia de laboda, on el Joan els hi va dir un discurs masclista. Després de la cerimònia van anar a menjar al Monumental on van fer festa tot el dia.
Capítol VII
La Natàlia va voler posar-se un vestit per sorprendre a en Quimet però aquest es un masclista i la va castigar. El Quimet es va poder comprar una moto gràcies al Cintet que li va donar un treball amb uns senyors que el van pagar molt be.
Capítol VIIIQuimet va acabar una cadira que havia fet que segons ell era una cadira només per homes, així la Natàlia no es va poder seure. Mentrestant la Enriqueta tenia curiositat per saber com va anar la nit de nuvis.
Capítol IX
Una nit després d'haver sopat al Monumental el Quimet, la Natàlia i el Cintet van anar a casa, però van perdre les claus i van haver de fer un forat per a entrar, la clau era adins del pis. El Quimet durant aquell hivern va començar a tenir un fort mal de cama.
Capítol X
Durant l’embaràs el metge va recomanar a la Natàlia anar a la platja, així que van agafar la moto i se'n varen a anar a la platja. Es va posar de part.
Capítol XI
Va néixer el nen, que es va anomenar Antoni. Aquest va néixer molt gran però el nen no podia menjar i sempre estava nerviós fins i totvan pensar que es moriria perquè no menjava. Però tot es va solucionar.
Capítol XII
Un dia el Quimet es va trobar un colom ferit que el va cuidar fins que es va posar be. En Quimet va pensar que la venta de coloms seria un bon negoci, i va decidir fer un colomar al terrat del pis.
Capítol XIII
Van construir el colomar entre tots, i la Natàlia el va pintar. Després d'un temps amb els coloms alcolomar, van decidir deixar-los lliures, el Quimet deia que s'escaparien però no va ser així, els coloms van tornar al colomar.
Capítol XIV
La Natàlia després d’haver deixat lliures els coloms al terrat no va poder tornar a estendre la roba allà.
Capítol XV
Un any i mig després d'haver nascut el Antoni va néixer la seva filla, que es deia Rita.
Capítol XVI
El Quimet es trobava molt malalt,el metge li va dir que tenia un cuc a dins. Se’l van poder treure i el van posar dins d'un pot. L'Antoni que era molt gelós i dolent va agafar el pot i se’l va tirar a la Rita, el Quimet li va renyar al nen però la Natàlia deia que la culpa era d'ells per haver posat el cuc allà.
Capítol XVII
El taller del Quimet es va arruïnar. Així que la Colometa va començar a buscar feina, va trobar a una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La plaça del diamant
  • La plaça del diamant
  • la plaça del diamant
  • La plaça del diamant
  • plaça del diamant
  • Plaça del diamant
  • La plaça del diamant
  • la plaça del diamant

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS