La poesia noucentista

Páginas: 2 (485 palabras) Publicado: 27 de enero de 2011
La poesia noucentista
Una estètica no espontània, sinó arbitraria, elaborada, amb el recull de formes mètriques clàssiques.
JOSEP CARNER
Els Fruits Saborosos: Recull de 18 poemes en elsquals s’hi presenten diferents fruits i les seves característiques sensorials serveixen de punt de partida al·legòric per comparar amb les etapes de la vida (infantesa, maduresa i vellesa).
Lapoesia d’avantguarda
Una estètica basada en la experimentació, especialment intensa en l’àmbit de les arts plàstiques i pel que fa als generes literaris, va quedar pràcticament limitada a la poesia.CUBISME (PABLO PICASSO) FUTURISME (JOAN SALVAT-PAPASSEIT*) DADAISME (TRISTAN TZARA) SURREALISME (ANDRE BRETON)
JOAN SALVAT-PAPASSEIT*
El Poema de la Rosa alsLlavis (1923): Centrada en el procés amorós que va del desig a la consumició plena, amb una expressió lírica del goig d’estimar que es basa en la sinceritat.
JOSP VICENÇ FOIX
Sol, i de dol (1947):Recull de 70 sonets, escrits abans de la guerra civil, o Foix veu la tradició literària Clàssica d’Occitània, Catalunya i Itàlia i aborda temes filosòfics, amorosos i religiosos.
Les irrealsomegues (1949): 13 extensos poemes de tema polític i cultural relacionats amb la seva biografia i la historia del país.
Onze Nadals i un Cap d’Any (1960): Llibre centrar en aquesta festivitat.

Lapoesia postsimbolista
Poesia que parteix del simbolisme. Una estètica basada en la experimentació, especialment intensa en l’àmbit de les arts plàstiques i pel que fa als generes literaris, va quedarpràcticament limitada a la poesia.
CARLES RIBA
Elegies de Bierville (1943): L’experiència en l’exili li serveix per introduir la seva poesia la dimensió metafísica i religiosa de l’home que esbusca ell mateix i els seus orígens.
1r i 2n Llibre d’Estançes (1919-1930): Són reflexions de vivències personals en forma de reflexió moral profunda 1r(Influencia Noucentista) 2n(Influencia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • noucentismo
  • Narrativa noucentista
  • Poesía "La Poesía
  • Poesias
  • Poesia
  • poesia
  • poesias
  • Poesía

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS