la polio

Páginas: 2 (278 palabras) Publicado: 22 de enero de 2015
La poliomielitis ( la polio).

La poliomielitis és una malaltia infecciosa, també naomenada polio o paràlisis infantil, que afecta principalment al sistema nerviós.La malaltia la produeix el virus poliovirus, s’anomena infantil perquè les persones que hi contrauen aquesta malaltia són generalment xiquets.
Es transmiteix depersona a persona a través de secrecions respiratories o per la ruta fecal-oral. La majoria de les infeccions de polio són asintomàtiques. Sols en l’1% de casos, el virusentra al sistema nervios central per mitjançant la corrent sanguínea.
Al període d’incubació de la malaltia pot variar entre 4 a 35 díes, on el pacient experimentasímptomes com la febra, la fatiga, dolors de cap, vòmits, estrenyiment, rigidesa i dolor d’extremitats. En casos severs, els músculs de les cames es veuen afectats per laparàlisis flàcida aguda. En els casos més severs, el cervell es veu afectat i el sistema respirator, i el que pot conduir a la mort.
A partir de l’any 2011 ha hagut un grancreixement de contagis. Està passant durant la temporada tradicionalment baixa per a la propagació de la polio. Als experts els preocupa que els casos aumenten a medidaque pujen les temperatures. A finals d’abril hi havia 68 casos confirmats de polio en comparació amb els 24 de l’any 2010.
En 2013 la polio va reapareixen a Siria. Elvirus també ha sigut identificat en el sistema d’Israel, Cisjordania y gaza, encara que no s’han detectat casos. En febrer, la OMS (Organització Mundial de la Salud) vatrobar que la polio havia tornat a Irak, on la polio es propagà desde Siria. També està circulant en Afganistàn, Guinea Ecuatorial, Nigeria, Etiopía, Somalia y Kenia.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Poli
  • poli
  • poli
  • poli
  • Poli
  • polio
  • Poli
  • la pòlio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS