La poma escollida

Páginas: 3 (563 palabras) Publicado: 13 de noviembre de 2013
La poma escollida, de Josep Carner (Els fruits saborosos)
L'any 1906, a Catalunya, comença un nou moviment que s'inspirava en la retornada als clàssics com fora al Renaixement. I es comencen aaparèixer les primeres obres del noucentisme com les gloses periodístiques a la Veu de Catalunya. La obra més representativa d'aquest moviment és "Els fruits saborosos" de Josep Carner.
Carner va dirque aquest llibre és la reimpressió de les seves obres amb aquest intent de la seva joventut.
Els fruits saborosos és, significativament, el volum escollit per iniciar el procés de revisió de la sevaobra. I també, Carner en perdre la seva jovenesa i, amb ella, la innocència, i en descobrir, per tant , el goig/dolor de la vida, reflexiona sobre el pas del temps; resultat d'aquesta reflexió, unital seu afany d'assencialitzar i immortalitzar l'experiència en poesia. Són els 18 poemes que constitueixen aquest llibre.
L'obra dels "Fruits saborosos" es dividida en tres parts, la primera queparlava de la infantesa, la segona que parlava de la maduresa i la tercera que formava part de la vellesa.
En aquest llibre , el poema "La poma escollida " pertany al part de la vellesa i la primeraetapa de la seva vida.
La obra en el qual està dividida en tres parts, en la primera , la introducció( 1ºquartet ), en el que l'autor parla sobre la situació dels dos personatges de la obra, L'Alidéi el Lamon (noms grecs), i sobre com esta ara, són vells, blan, sempre a la vora. Al nus ,(2º-4ºquartets) en Lamon i l'Alidé recorden com eren abans, a la seva joventut i al desenllaç(5ºquartet) elsdos vells saben que han viscut molt qualsevol cosa i que la mort està próxima, però el seu amor serà etern.

La obra està format per cinc quartets, i tots els versos del poema són alexandrins, és adir de dotze síl•labes, dividit en dos hemístiquis de sis més sis amb una cesura al mig. Els versos són de art major. La rima és consonant i encadenada, menys en el tercer quartet que encreuada...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La poma escollida de Josep Carner
  • LA POMA ESCOLLIDA. Josep Carner
  • Comentari de la poma escollida
  • la poma escollida
  • Comentari de La poma escollida de Josep Carner
  • el pomar
  • Pomos
  • pomada

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS