La por que no s'acaba mai

Páginas: 5 (1187 palabras) Publicado: 9 de junio de 2013
La autora catalana de este libro se llama dolors garcia i cornellà, nació exactamente en Girona el 1956, licenciada en psicologia, y dedicada a la escritura literaria infantil y juvenil desde 1985.
Ganadora de los siguientes premios:
Crítica Serra d’Or de Literatura Juvenil per S’acosta un front fred que deixarà neu a cotes baixes (2012). Ramon Muntaner per S’acosta un front fred que deixaràneu a cotes baixes (2011). Guillem Cifre de Colonya per Les ànimes de Terramorta (2010). Barcanova de literatura infantil per L’Oleguer i el clan de les Llunes Grises (2008).
Ciutat d’Alzira-Vicent Silvestre de narrativa infantil per Marvin, l’enllustrador de sabates (2007). X Alfaguara de literatura juvenil per La por que no s’acaba mai (2005). Barcanova de literatura infantil per Contes d’estarper casa (2003). Ciutat d’Alzira de narrativa juvenil per L’esclau del Mercadal (2003). Joaquim Ruyra de narrativa juvenil per Sense cobertura (2001). Lola Anglada de narrativa de Terrassa per L’home que estimava els núvols (2001). Josep M. Folch i Torres per La nit de les dues-centes mil llunes (2000). Ciutat d’Olot de contes infantils per L’herba llunera i altres contes (1998). Lola Anglada denarrativa de Terrassa per Sopa de nit (1998). Josep M. Folch i Torres per Contes a una cama trencada (1996). Ciutat d’Olot de contes infantils per Frifrit (1992). Just Manuel Casero per Albert (1985).

Este llibre La por que no s'acaba mai esta escrit en català, és a dir, no té traductor. També he de dir que no té il·lustracions. Pertany a l'editorial Alfaguara/Voramar de Santillana. Té quatreedicions, la primera en 2005 i l'última en 2007. Publicat a Barcelona. Compta amb un nombre de pàgines de 132.

Tracta sobre un xic adolescent, Joel, que patix bullying per una panda d'amics, que encara que resulte sorprenent anaven junts de xicotets. Tot va començar quan el cosí de Joel, Marcel se'n va anar de la ciutat, i per tant de l'institut, ja no estava per a defendre-ho. Esta panda lifa la vida impossible a Joel, li perseguixen, no li deixen eixir amb xiques, li roben l'esmorzar, peguen al seu perro... Joel que és un xic responsable, fa campana dos dies, de la qual cosa es donen compte, d'una banda, Tere, una guàrdia urbana, que controla el tràfic davant de l'institut, i controla els xics, junt amb son pare i un amic seu que estan sempre assentats en un banc també davant del'institut, i la seua professora, Sílvia Soler, qui escriu un Quadern de Camp en la xarxa on compte els seus problemes, experiències, etc, i la gent pot respondre-li. Inesperadament, el germà de Joel, Bernat, sap tot el que li està passant, i intenta ajudar-lo junt amb els seus amics. D'altra banda també esta Andrea, la germana del líder de la banda que perseguix Joel, però que és tot al contrari aell, a ella li agrada Joel, i a Joel li agrada ella, però mai havien parat a parlar. La panda d'amics, li donen una palissa a un company del seu clase, Gerard, que havia defés a Joel. Sílvia, fa tot el que es puga per esbrinar qui havia sigut. A poc a poc Joel va tenint menys por, li compte tot el que estava passant al seu cosí Marcel, i este se'l compte als pares de Joel, els que no sabien res,per vergonya. Andrea troba la càmera digital de Gerard en l'habitació del seu germà, i després de pensar-ho molt, decidix comptar-se'l a la seua professora. La panda, queda pendent d'un juí, i ja ningú molesta a Joel.

Després d'açò, puc dir que el tema del llibre, tracta sobre el maltractament tant físic com psíquic que patixen molts adolescents i no s'atrevixen a dir res per vergonya.

Açò ésquelcom que ha existit des de fa anys, però per la tecnologia que utilitza la professora, el llenguatge, etc, podem saber que es tracta d'estos anys, del segle XXI. L'acció es remunta al passat, des de fa dos anys, que comencen a molestar Joel, i una vegada en el present dura sobre dos setmanes. No diu el nom , pero sabem clar que tot passa a una ciutat.

Com a personatge principal apareix...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Maie
  • La Mai
  • tu mai
  • Maia
  • Maio
  • VIVIAN MAIER
  • TU MAI EN TANGA
  • PRUEBA MAI

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS