La primera restauració.

Páginas: 3 (741 palabras) Publicado: 8 de octubre de 2014
LA PRIMERA RESTAURACIÓ.
1.Sistema polític.
L’any 1875 a Madrid es fa l’oficial entrada de Alfons XII proclamat feia poc per el general Martínez Campos. Cànovas del Castillo (líder del partitconservador) va desaprovar l’acte perquè no volia que la proclamació del nou Rei fos mitjançant un cop militar.
Tot i la proclamació del nou Rei, la restauració de la monarquia borbònica era gràcies altreball polític de Cànovas a favor de la causa alfonsina.
L’objectiu de Cànovas amb la proclamació del nou rei és implantar un nou règim que vol substituir el recurs militar per el acord entre dospartís polítics. I també donar a la població el protagonisme de la política. En aquest nou règim Alfons XII ha de ser àrbitre i administrar el poder entre els dos partits que s’alternaran per governarEspanya. Per una banda està el partit conservador d’ultradreta i liderat per Cànovas i l’altre bàndol és el partit liberal de centre esquerres i liderat per Sagasta.
En aquest bipartidisme Alfons XIIproposa el partit que li toca governar, en el cas que no aconsegueixi els suficients vots en les Corts , les dissol i convoca eleccions. Aquestes les controla i dur a terme el Ministeri de Governaciómitjançant els governadors civils. I aquest utilitzen als caciques que a través de mètodes il·legals aconsegueixen els resultats desitjats a les votacions.
L’any 1885 mor Alfons XII i MariaCristina, la seva mare, jura davant les Cort com a reina regent. En aquest moment Cànovas i Sagasta ja han firmat un pacte de defensa del règim i Cànovas cedeix el poder a Sagasta que aconsegueix el sufragiuniversal masculí, la llibertat d’expressió a la premsa, la llibertat per associar-se i els judicis amb jurats.
L’any 1886 neix Alfons XIII però Maria Cristina seguirà sent reina fins la majoriad’edat d’Alfons XIII.
Tot i els canvis viscuts, encara queden dos problemes per solucionar el caciquisme coma frau electoral i les necessitats de la classe obrera.
2. La Constitució de 1876.
El...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La restauració
  • restauració
  • La Restauració
  • restauració
  • La restauració
  • la restauració
  • restauració
  • La restauració

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS