La Psicologia

Páginas: 7 (1686 palabras) Publicado: 19 de noviembre de 2012
Psicologia social i del consum
La psicologia estudia els fets mentals i comportaments, estudia el comportament humà en la seva individualitat. Es fonamenta en fets observables directa o indirectament fent interferències en records, accions motores, activitat fisiològica.
Objecte d’estudi: mira la persona
Psicologia social analitza les relacions interpersonals. Les relacions interpersonals,poden donar-se en presència física o en absència física, perquè hi hagi una influència no cla que estigui present. Aquestes relacions interpersonals poden estar referides al passat, present i futur.
La psicologia social observa fets que comencen amb la presència de l’altre (real i física o no/ imaginada/ del passat i real/del futur i imaginada), que impliquen interaccions com a relacionsrecíproques entre persones i que generen interinfluències.
Objecte d’estudi: mira la interrelació entre les persones, veure com hi ha influències de l’un vers l’altre, influències que poden portar a un benestar o malestar. En resum, l’objecte d’estudi de la psicologia social són les influències, per saber com les persones ens influïm (ens relacionem), la PS observa la interacció entre les persones.
Pertant, en aquest context, la psicologia social és la afinitat/utilitat de l’àmbit de la publicitat i les rrpp, ja que aquests dos subjectes influeixen sobre l’opinió. És l’estudi del públic.
La sociologia, és un altre àmbit proper o útil per la professió, per saber tendències de comportament d’una societat.
Resumint, la interacció entre les persones, és a dir, el comportament humà, és l’objected’estudi en general d’aquestes ciències.
El comportament humà
Nosaltres, som individus que ens relacionem amb altres persones, som diferents als altres. Tenim relacions de persona a persona dins d’un context global, la societat. Aquesta societat influeix en com sóc jo, procés de socialització.
El procés de socialització, significa, ser persones adaptades en un món social, des del naixement, el nuclifamiliar que t’influeix, el contacte amb l’exterior que també t’influeix fins la mort.
Per conèixer el comportament humà en profunditat, els professionals l’han dividit en tres camps d’estudi: el plànol unipersonal, l’interpersonal i el transpersonal.
El plànol unipersonal, estudiem la individualitat, per obtenir, col·lectivitat, és a dir, fem un anàlisi individual a moltes persones, perobtenir un resultat global (per exemple, per a fer l’estudi del grau de percepció d’un color o so, l’aproximació és individual).

El plànol interpersonal, estudien les relacions que s’estableixen entre dos o més persones. ( per exemple, s’agafa a una persona atractiva com a model de referència amb una colònia, i les persones que la prenguin com a referència, potencialment és més possible queconsumeixin aquest producte. En general, les persones tenim referents positius o negatius; família, entorn...
El plànol transpersonal, s’estudia, el que tenen en comú totes aquestes persones, s’encarrega la sociologia que estudia els comportaments compartits. (per exemple, un comportament que comparteixen moltes persones és anar a missa, però ara s’ha deixat d’anar. El fet que s’hagi deixat d’anarl’estudia la sociologia i el motiu pel qual s’ha deixat d’anar, l’estudia la psicologia social.
En definitiva, aquesta divisió artificial és creada pels investigadors i la ciència, però a l’hora d’estudiar-lo, mai s’ha de deixar passar, la influència de l’entorn. La pròpia cultura, marca una manera de pensar en l’individu. Pots ser crític i voler descobrir altres cultures, valorar les coses positives,donar-te conta i agafar de cada cultura el que més t’agradi.
La psiquiatria
La psiquiatria, és una altre ciència que té relació amb la psicologia. Ciència de caràcter específic, que tracta de problemes, de conductes anormals, la psiquiatria sempre ha tractat problemes específics.
La psicologia, tracta comportaments normals i anormals.
Les semblances, són que les dues diagnostiquen i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • psicología de la psicologia
  • Psicologia o psicologias
  • Psicologías, Psicología
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS