LA PUBLICITAT (treball de recerca)

Páginas: 24 (5978 palabras) Publicado: 2 de marzo de 2014
ÍNDEX

Finalitat i Objectius
2
Metodologia
3-4
Marc teòric
1. Orígens de la publicitat
2. Què s’entén per publicitat?
3. Mitjans de comunicació
4. Influències sobre el consumidor
5. Aspectes fonamentals per atraure al consumidor
5-25
6-7
8-13
14-18
19-20
21-25
Anàlisi i conclusions
26-47
Agraïments
48
Fonts d’informació
49
Reflexió personal
50


Finalitat i ObjectiusAquest treball es planteja amb l’objectiu general d’investigar l’impacte de la publicitat en les persones.
Partint d’aquest objectiu/finalitat general, com a treball de Recerca definim les següents HIPÒTESI d’investigació, sobre les que focalitzem tot l’estudi:
1.- La publicitat influeix més en les dones que en els homes.
2.-Internet és la via més efectiva per influir publicitàriament en lespersones.
3.-La publicitat subliminal és efectiva
4.-Segons l’estació de l’any, la publicitat influeix més.



Metodologia
MARC TEÒRIC:
La metodologia utilitzada per realitzar la part teòrica es basa principalment en:
Entrevistes focalitzades a professionals experts en publicitat.
Estudis específics realitzats per investigadors del món de la publicitat.
El mitjans de contacteutilitzats han sigut: telèfon, entrevistes personals i correu electrònic.
Addicionalment, hem utilitzat com a font d’informació per definir el marc teòric del treball llibres específics de publicitat i marketing i Internet.

PART PRÀCTICA:
La metodologia utilitzada per realitzar l’estudi de mercat es basa principalment en:
Enquesta formada per 8 preguntes amb respostes tancades, on l’enquestat haviade posicionar-ne segons el seu punt de vista.
Enquesta amb preguntes demogràfiques, sexe i edat.
Enquesta realitzada vía internet, utilitzant el sistema SURVEY MONKEY.
Enquesta realitzada a una mostra de 101 persones, entre 16-50 anys. Segons l’estadística en investigació, aquesta mostra és representativa per extraure conclusions.

DIFICULTATS:
La perspectiva que teníem només començar eltreball ha anat canviant a mida que passava el temps. Primerament volíem fer un treball sobre la publicitat subliminal, però al moment de començar vam veure que no era realment el que ens interessava i vam enfocar el treball en com afecta la publicitat als adolescents. Finalment, a l’hora de recollir la informació, hem generalitzar al total de la població, tant adolescents com adults,principalment degut a que no n’hi ha diferencies significatives en el comportaments entre un col·lectiu i l’altre.




MARC TEÒRIC

1. ORÍGENS DE LA PUBLICITAT

La publicitat com nosaltres la coneixem, neix al segle XIX, però ja des de molt abans, els homes ja practicaven activitats de comunicació per obtenir millors beneficis en la venda dels seus productes. Les primeres civilitzacions on es vanreproduir aquests actes de comunicació van ser Egipte, Grècia i Roma. Les marques, els emblemes simbòlics, les indicacions de les botigues i altres tipus de comunicació visual, han evolucionat fins al nostre present gràcies a la gran activitat comunicativa relacionada amb el món del comerç degut a l’impulso que s’ha dut a terme des de principis de les primeres civilitzacions humanes.
Lacomunicació visual es desenvoluparà paral·lelament a la comunicació oral, per tant l’activitat comunicativa de l’antiguitat es basarà en els sentits de l’oïda i la vista.

L’Edat Mitjana va ser una època amb molts canvis tant en millores com retrocessos però, en quan a la activitat comercial, va progressar notablement. En aquesta època, s’hi duen a terme grans esdeveniments amb finalitat comercial, comper exemple, els mercats i les fires. Mes tard neixen les banques i les companyies asseguradores.
Com a conseqüència d’aquests canvis la vida social i comercial va canviar molt i això va donar avantatges a la publicitat per seguir creixent.
La comunicació oral a l’Edat Mitjana estava unida a la comunicació visual i aquesta, cada cop estava més perfeccionada gràcies als avenços d’aquells temps....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball de recerca
  • Treball de recerca
  • Treball recerca
  • Treball De Recerca
  • treball de recerca
  • Treball De Recerca
  • treball de recerca
  • TREBALL DE RECERCA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS