LA QU MICA I CUINA Tutoria Casa

Páginas: 2 (449 palabras) Publicado: 23 de abril de 2015
LA QUÍMICA I CUINA
Com tots sabem, la química es una ciència que està present día a día en la nostra vida. Ja siga en la fragància de colònia que en fiquem cada matí abans de ixir de casa o en elsradiadors que ens calfen en hivern quan fa fred, o la sal que aboquem a la neu per tal de que aquesta ultima disminuïsca el seu punt de congelació i així poder eliminar-la el més aviat possible. Defet esta tan implica en la nostra vida que la podem trobar en uns dels llocs de la nostra casa on visitem freqüentem: la cuina .
Hui en dia tots sabem que pràcticament totes les verdures, així com lesfruites, contenen productes químics per exemple pesticides, herbicides,plaguicides… Si li demanem opinió a qualsevol agricultor estic segura que en dirà que moltes vegades son totalmentnecessaris aquestos productes en el menjar, ara bé...i si li demanem opinió a als consumidors? Hui en dia la contaminació dels vegetals es un tema principal de preocupació.
Segons un estudi del PAN Europe(Pesticide Action Network) que es tracta de una organització no governamental, ha desenvolupat un informe en el àmbit europeu sobre els disruptors endocrins (EDC): substancies químiques que podenalterar el sistema hormonal, responsables de moltes funcions vitals com el creixement o el desenvolupament sexual. Encara que la legislació actual sobre plaguicides regula el us d’aquestos productes,encara falta molta feina per tal de poder controlar els ECD en els aliments, que segons el estudi, entre els vegetals que analitzaren, l’encisam va alcançar major nivell de ECD, segui de les tomaques,pepinos, pomes y alls porros.
Ara bé, aquestos productes químics no sols estan presents en els aliments sinó que també els podem trobar ens els productes de higiene personal, productes de neteja,..., esa dir, que tots la sofrim de manera involuntària, ja siga en el carrer, en casa, en l’escola, al treball...
Està clar que no podem lliurar-nos d’elles, però si evitar-los dins del posible. En...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Equilibrio Qu mico I
  • Enlace Qu Mico I
  • Qu Mica I
  • Qu Mica I
  • Qu Mica I
  • QU MICA I Investigaci N
  • I Reporte Qu Mica Org Nica
  • Glosario Qu Mica I Jacqueline Cortes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS