La Rehabilitación De Las Vibrantes [R]

Páginas: 4 (829 palabras) Publicado: 12 de febrero de 2013
INTERVENCIÓ LOGOPÈDICA:
Objectius:
· Conscienciació del dèficit fonològic
· Aprendre a posicionar la llengua per tal de produïr els fonemes afectats i exercitar el moviment i la força.· Exercitar els seus músculs bucofonatoris.
· Aprendre a utilitzar els òrgans bucofonatoris.
· Aprendre l’hàbit masticatori.

PROGRAMACIÓ DE LES ACTIVITATS PER SESSIONS:Aquesta primera sessió estaria destinada a intentar conscienciar del problema. Seguidament caldria fer un estudi profund i acurat del desenvolupament funcional dels seus òrgans bucofonatoris i de ladificultat del dèficit de pronuncia dels fonemes /r/ i /s/. A partir d’aquí s’haurien de programar les següents sessions en funció de les seves necessitats.
El objectiu principal que cal assolir, ésaconseguir una musculatura òptima, per tal de que pugui produir aquests fonemes, per tant, cal realitzar les següents pràxies:

Pràxies de Buf:
Aquestes faran prendre consciència del control de l’aire,la direcció i força quan expirem. Consistiran en una sèries d’exercicis a treballar periòdicament. Primerament farem que l’infant intenti bufar en direcció central i lateral i amb la força suficientper apagar una sèrie d’espelmes a diferents distàncies.
Altre activitat per continuar treballant l’expiració consistirà en fer arribar una pilota d’un costat de la taula a l’altre controlant-la bufant.Amb un xiulet farem fer-li xiular a batzegades, farà una sèrie de bufades fortes i fluixes, curtes i llargues.

Pràxies linguals:
Per tal de treballar l’elasticitat i el to muscular de la llengual’infant haurà de realitzar una sèrie d’exercicis. Dins d’aquests exercicis podem destacar el fer passar la punta de la llengua pels llavis, rentar-te les dents amb la llengua, passar la llengua pertot el paladar(d’anterior a posterior), imitar el pas d’un cavall, etc.

Pràxies labials:
Aquestes aniran dirigides a augmentar to muscular i moviment dels llavis. Els exercicis consistiran en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Homofonas Vibrantes con r y rr
  • Cuerdas vibrantes
  • CUERDA VIBRANTE
  • Rehabilitacion
  • rehabilitacion
  • Rehabilitacion
  • Rehabilitacion
  • Rehabilitacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS