La Relación Con Las Familias En El Contexto Escolar

Páginas: 2 (421 palabras) Publicado: 7 de diciembre de 2012
La relació amb les famílies en el context escolar.

Des que el xiquet i la xiqueta entren en l'escola d'educació infantil, se'ls sol·licita als pares i mares la col·laboració en determinadesactivitats, ja que la participació d'estos, en el plantejament educatiu d'un centre d'educació infantil és una garantia d'eficàcia.

Perquè hi haja cohesió entre l'escola i els pares i mares, el centreha de potenciar i reforçar les capacitats educatives dels pares i mares a través de tallers familiars, espais familiares...y és a partir d'estos tallers i reunions on les famílies no buscaran només comalimentar o cuidar dels seus fills/es, voldran anar mes allà, voldran saber com educar-los, i serà llavors quan voldran compartir amb altres famílies les seues experiències i les seues preguntes. Pera això, a Ninos per exemple, fa una vegada al mes 'la hora del café', on es reunixen els pares i mares dels xics i xiquetes de l'escola i entre ells parlen de coses que els preocupen o preguntes quetenen.

Des del punt de vista dels educadors i educadores, aquets poden ajudar i orientar les famílies en determinades practiques educatives. Encara que hi ha en certs centres que són els educadorsi educadores els que no volen que la família s'implique en l'escola perquè veuen als pares i mares com aliens a l'educació dels niños/as. I altres vegades són els educadors els que volen treballarconjuntament amb les famílies i són les famílies les que no volen o no saben com fer-ho.

La nostra societat esta sempre en continu moviment, sempre hi ha quelcom nou en el mercat de la comunicació ide la informació, i les coses varien molt d'un mes a un altre. Perquè l'escola puga adaptar-se a les noves necessitats de la societat, esta, ha d'obrir les seues portes i comptar amb la participació il'ajuda de les famílies. L'escola ha de convertir-se en una comunitat d'aprenentatge oberta permanentment a la col·laboració de les famílies

Esta col·laboració s'ha de consolidar bé en la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Diagnostico familiar en el contexto escolar
  • Los Actores En El Contexto Escolar Y Sus Relaciones
  • Evaluación del lenguaje, contexto familiar y escolar
  • Contexto escolar y rol de la familia en la educacion
  • Contexto Familiar En El Éxito Y/O Fracaso Escolar
  • Contexto Familiar Y Escolar De Los Alumnos Absentistas De ESO
  • Contexto escolar y el rol de la familia en la educacion
  • Relacion de los padres de familia en la gestion escolar

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS