La renaixença al país valencià

Páginas: 3 (564 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2013
LA RENAIXENÇA AL PAÍS VALENCIÀ


1. El Romanticisme esuropeu es manifesta en el nostre ámbito en una Renaixença de l´ús literari culte de la llengua-

2. A València podem trobar des del finaldel segle XVIII sense interrupción al·legats en favor de la restitució de la llengua.

3. Teodor Llorente va provocar que ací l´estètica renaixentista fóra predominant fins que va morir el 1911.4. Amb l´interés per la cultura pròpia comença a créixer un cert sentiment de reivindicación nacional que troba el suport de la burguesia decebuda per la resposta de Madrid de les seues aspiracions ique acull amb simpatia el restabliment dels Jocs Florals.

5.La Renaixença literària influí progressivament en la vida política quan hom començà a demanar l´oficialitat de la llengua.
6. L'entradade la llengua en els circuits de creació culta posà de manifest la necessitat de dotar-la d'una normativa moderna.
7. Apareixen dos models bàsics: un de cultista inspirat en la varietat medieval i unaltre popular, que partia de la varietat diacrònica del moment.
8. Es distingeixen tres etapes en l'evolució externa del moviment poètic:
- S'inica amb dues dècades de tempteigs, que coincideixenamb la publicació de les primeres novel·les romàntiques en espanyol.
- L'etapa de plenitud, inagurada pels Jocs Florals i el reconeixement a València de Teodor Lorente que acaba amb la consolidació,el 1877, de dues figueres cabdals en la poesia, Jacint Verdaguer, i en el teatre, Àngel Guimerà.
- La segona meitat dels 70 significa, d'una banda, l'aparició de postures com les del Valentí Almiralli el valencià Constantí Llombart.

ELS AUTORS

Hi ha molta cantitat d´autors pero nosaltres hem triat dues Vicent W. Querol i Teodor Llorent.

Vicent W. Querol: Va publicar el 1877 l´obra envalencià amb el títol denéric de Rimes catalanes. Vol elevar el to de la poesia local a,b un llenguatge culte i de l´esperit romàntic més emmirallat en el passat. (pg 243)

Teodor Llorent: El seu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Renaixença
  • Ejercicio Economia Pais Valencia
  • la renaixença
  • La Renaixença
  • La Renaixença
  • La renaixença
  • Renaixença
  • Represioón Pais Valencià

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS