La rentadora

Páginas: 3 (691 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2013
LA RENTADORA

Rentadora: Aparell per rentar roba
Antigament, la gent netejava la seva roba al riu colpejant contra roques i l’esbandia en rierols. La sorra es feia servir com un abrasiu pertreure la brutícia.
En el seu inici, sense aigua corrent, gas o electricitat, les primeres rentadores eren accionades a mà. S’ introduïa la roba pressionada en un cilindre que permetia que passés l'aiguai netejava la roba. A principis del segle XIX s'utilitzava una caixa de fusta que es girava amb maneta.
L'arribada de l'electricitat va convertir a la rentadora en un electrodomèstic imprescindible ales llars. La rentadora ha suposat una reducció del treball, ja que facilita la tasca de rentar roba.

LA RENTADORA DEL 1950

En els anys 50, va començar a Europa la producció en massa de lesprimeres rentadores automàtiques, quan l'electricitat va ser un servei comú, però no va ser fins el 1960 que no es converteix en un aparell quotidià.
El seu funcionament essencial es basa en un motorque fa girar un tambor on s'introdueix aigua i sabó.
La primera rentadora que va tenir l’àvia va ser una rentadora “Gilkin”. Tenía el tambor de fusta i el dipòsit de zinc. Encara no hi havia saborlíquid i per això desfeien una pastilla de sabor i la posaven dins del tambor.
Per fer entrar l’aigua, es feia de forma manual, obrint i tancant una aixeta que hi havia en el tub de connexió. Per fersortir l’aigua, també i de forma manual tenies que obrir una vàlvula que hi havia a la part inferior de la rentadora. La roba sortia bastant mullada, encara que el tambor donés voltes sense aigua peranar escorrent.
Però quan l’àvia tenia dotze rentava la roba al safareig de casa. Es posava la roba en aigua dins del safareig, es fregava amb una pastilla de i es tenia d’esbandir tot de forma manual.LA RENTADORA DEL 1980

S'incorporen en aquesta dècada algunes innovacions tecnològiques que controlen el funcionament de les diferents opcions del rentat:
S’incorpora el tambor d’acer...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • programa sobre rentadora de autos
  • Manual de la rentadora
  • RENTADORA DE BICILETAS CONTABILIDAD GERENCIAL
  • TRABAJO FINAL Rentadores Del Norte Sac

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS