LA RESISTE NCIA

Páginas: 8 (1929 palabras) Publicado: 17 de mayo de 2015
LA RESISTÈNCIA

























INTRODUCCIÓ
Vaig triar aquest treball per dos motius principalment: El primer per a putjar nota (no es el primordial però s´ha de nombrar) i el segon perque pensé que es un tema interesant i important dins del món de l´esport. A més, tinc una mica d´experiència dins del que es la resistència, donat que vaig anar a atletismo 2 anys.

En aquest treballparlaré de la resistència en general, tipus de resistència, els diferents esports on la resistència es la base d´aquest i alguns tipus de resistència especial.

La Resistència

La resistència es una capacitat psico-física de mantindre un esforç eficaz amb la major durada i la menor fatiga. Aquesta definició respon als 2 tipus principals de resistència:

-Aeròbica/ La capacitat d´aguantar durant elmajor temps posible a una intensitat determinada una activitat en la que intervenguen gran part dels músculs del cos. Aquest tipus de resistència depén de de la capacitat del cor, els pulmons i el sistema respiratori. El correct funcionament d´aquestos factors fa que els nutrients i els músculs obtinguen la energía necesària per a actuar de manera eficaç. Tenen una durada de entre 3 minuts ivaries hores.



-Anaeròbica/ Paraula procedent de “anaerobiosis”. Es refereix a la vida que es desarrolla en un entorno on es careix d´oxígen. Parlem de resistència anaeróbica quan la activitat no exigeix una llarga durada però sí una gran intensitat (en la qual no tenim temps d´obtindre oxigen en la mateixa quantitat que a la aeróbica). El temps mai ha de ser superior a 3 minuts.


L´ENTRENAMENTBENECIS

Entrenar la resistència fa que aquesta mijore molt, amb una sèrie d´efectes beneficiosos per al nostre cos:
-Augment del volum cardíac, el que fa que aquest puga rebre més sang i expulsar més en cada contracció.
-Augment del grosor de les parets del cor, al igual que augmenten la mida i l´efectivitat dels ventricles i les aurícules.
-Disminució de la frequència cardíaca, i en consequènciamijora la seva efectivitat en el seu treball (més sang amb menys esforç).
-Increment de la capilarització, que mijora l´intercambi d´oxígen.
-Mijora del sistema respiratori, el que augmenta la capacitat pulmonar.
-Optimitza l´eliminació de sustàncies de rebuig, que s´activa amb el funcionament dels òrgans de desintoxicació.
-Activa el metabolisme de tot el cos, donat que el treball de laresistència requereix de molts músculs.
-Enforteix el sistema muscular i la capacitat d´esforç.

-Es considera que una persona té resistència quan es capaç de realizar un esforç d´una determinada intensitat durant un temps llarg

COM ENTRENAR

Per a entrenar la resistència es poden emprar una sèrie molt variada de treballs:
-Sistemes continus/ Caracteritzats per una aplicación constant d´una cargaininterrumpida al llarg d´un temps prolongat. Tenim 2 tipus diferentes: armònic (intensitat constant i ininterrumpida en una carrera de resistencia aeròbica. L´FC ha de ser de 140-160 ppm) y la variable (intensitat varia que es basa en un cambi de ritmes).
-Sistemes fraccionats/ Impliquen un treball anaeròbic important. Intervals de treball constitueixen la base d´aquest tipus de entrenament.UNA DIETA EQUILIBRADA

Si una alimentació equilibrada és fonamental per a qualsevol persona, si es per a un corredor s´ha de prestar especial atenció. El primer a tenir en compte és que el cos té unes necessitats molt diferents a les d'altres persones que porten una vida molt més sedentària.

La dieta ha de ser rica en carbohidrats (cereals integrals, pasta,
arròs ...), greixos vegetals (de lafruita seca, la tonyina, el verat, el salmó...) i proteïnes (ous, carns desgreixades i peixos). Un producte molt a tenir en compte en la alimentació diària és la gelatina, ja que sembla ser un postre ideal per als corredors ja que els que la consumeixen regularment presenten menys problemes en les articulacions durant els entrenaments.

A més, un altre component fonamental en la dieta ha de ser...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • LA RESIST NCIA
  • Normas Nci
  • res de res
  • Rese A
  • Rese A
  • Res
  • Rese;a
  • Rese

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS