La Restauració

Páginas: 3 (579 palabras) Publicado: 28 de diciembre de 2014
Era democràtic el sistema de la Restauració ?
A partir de la lectura dels textos,imatges,acudits i mapes de les pàgines 156 i 157 del llibre de text d'història cal respondre les activitatssegüents:
1. Llegeix atentament els documents i fes un informe sobre el falsejament electoral durant la Restauració.tingues en compte:
La Restauració es presentada como una etapa desvirtuada per la pràcticapolítica i el falsejament electoral. Els resultats era un acord previ entre els partits dinàstics sobre qui havia de governar a cada moment segons les circumstàncies.
Per poder obtenir aquestsresultats van formar un mecanisme, anomenat ‘’El mecanisme de Torn’’ que es basava en que el rei anomenava un nou cap de govern el qual li donaven el poder de dissoldre les corts i així poder fer noveseleccions. El nou govern adulterava els vots , ‘’fabricats’’ per mitjà de l’assignació prèvia de d’escons a cada lloc ( l’encasellat ). Els governadors civils de cada localitat ja estaven informats de quihavia de sortir a les eleccions en cadascuna de les diferents províncies, sempre seguint l’encasellat. Finalment els cacis que eren aquelles persones que dominaven fins i tot controlaven els ressortsdel poder en un nucli de població, rics propietaris que donaven feina als jornalers i que
tenien una influència social en la vida local, social i política,alguns dirigien el sorteig de les quintes ,podien també resoldre problemes administratius i burocràtics. Amb la seva influència els cacics orientaven la direcció de vot, les manipulaven d’acord amb les ordres dels governador civils i aixíobtenien el resultat desitjat.

2. Elabora una relació - llista- de les pràctiques electorals fraudulentes que consten als documents, tant textuals com icònics.
Entre tots els documents la ideaprincipal és la manipulació dels vots, amb el ‘’mecanisme de torn’’ a totes les diferents províncies per poder obtindré l’encasellat desitjat, ja que es posaven d’acord tot l’aparell administratiu per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • restauració
  • restauració
  • La restauració
  • la restauració
  • restauració
  • La restauració
  • Restauració
  • La restauració

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS