La Restauracio

Páginas: 2 (332 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2012
1. Defineix o explica:

a) Caciquisme: Sistema polític pel qual una democràcia parlamentària és falsejada per la manipulació electoral exercida per persones influents, que serveixen d'enllaçentre l'oligarquia que deté el poder i els habitants de llurs localitats.

b) Torn pacífic: forma de garantir als partits l’estabilitat institucional per mitjà de la participació en el poder de lesdues famílies del liberalisme i que posaria fi a la intervenció dels militars en la vida política.

c) Cunero: Candidats o diputats que son representats pels seus respectius partits en undistricte electoral al que no pertanyen

d) Oligarquia: Règim polític on el poder és en mans d'un grup reduït de persones, d'una família, d'una classe social o d'un grup de pressió, sia econòmic opolític.

e) Tupinada: conjunt de trampes electorals que ajudava a aconseguir el falsejament sistemàtic dels resultats electorals.

f) Bipartidisme: Sistema de partits basat en l'existència dedues organitzacions polítiques o, en el cas d'existir-ne més, sistema en el qual només dues acaparen l'atenció de l'elector en l'escena política.

g) Encasellat: Conjunt de caselles.

h)Integrisme: Corrent politicoreligiós, sorgit del camp catòlic a l'ensulsiada de l'Antic Règim, que identificava i propugnava una determinada comprensió del fet i la doctrina cristians amb una estructurasocial del règim de cristiandat.

i) Possibilisme: Forma d'oportunisme polític d'un partit o d'un particular que, tot i conservar la fe en els propis principis ideològics, està disposat a cedir enalguns punts del propi programa i a pactar amb altres partits o corrents, en canvi d'obtenir objectius parcials i immediats o de mantenir-se en el poder.

j) Mambises: S’utilitza per referir-seals guerrillers independentistes cubans y filipins, que en el segle XIX van participar a les guerres per la independència de Cuba y Filipines.

k) Regeneracionisme: Corrent ideològic que es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • restauració
  • La Restauració
  • restauració
  • La restauració
  • la restauració
  • restauració
  • La restauració
  • Restauració

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS