La restauracion

Páginas: 3 (569 palabras) Publicado: 15 de mayo de 2010
LA RESTAURACIÓ

Durant el sexenni democràtic, Cànoves del Castillo havia estat preparant un nou sistema polític monàrquic que és conegut históricamente com la Restauració.
Cànoves durant elPeríode Republicà va apostar cap als interessos del partit Alfonsí a la major part de la burgesia, l’aristocràcia, exèrcit i l’església, una vegada aconseguit, sols li quedava que el príncep Alfonssignara el manifest Sandhurts per a legitimar les seus intencions. Una vegada firmat el manifest es va produir l’alçament del militar Alfonsí, Martinez Campos, en la localitat de Sagunt per tal d’acabaramb el govern del unionista Serrano.
En el manifest de Sandhurts el rei permetia implantar un règim constitucional i parlamentari basat amb els ideals de liberalisme, la religió catòlica i elbipartidisme.
El primer govern va estar presidit per Cànoves del Castillo que va ser l’encarregat de preparar la redacció d’una nova constitució, les eleccions a corts constituents es vanrealitzar mitjançant sufragi censatari masculí i el resultat va ser la redacció de la Constitució del 1876, una constitució que va tenir com a característica principal la sobirania nacional compartida i lescorts constitucionals per dues ombres: la dels diputats i la dels senadors. Es mantenien alguna sèrie de llibertats i drets, l’estat era confessional i les lleis electorals havien de ser aprovades perles Corts.

La restauració pretenia seguir el model parlamentari angles format per dos partits dinàstics que s’alteraven democràticament al poder sense la participació dels militars enpolítica, no com havia passat a Espanya des de la Instauració del Sistema Liberal.
El partit conservador, encapçalat pel propi Cànoves del Castillo estava format per polítics majoritàriament procedentsde l’anterior Partit moderat, membres destacats de la unió liberal i representants del sectors més catòlics de la societat espanyola.
Per la seua banda, el partit liberal estava encapçalat per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Restauración
  • Restauracion
  • Restauracion
  • La restauracion
  • Restauracion
  • Restauración
  • restauracion
  • La restauracion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS